De leukste rijnoevervaarten van Nederland met de Blauwe Bever

    E-mail: info@deblauwebever.nl

Boek uw plaats aan boord van safarischip De Blauwe Bever!

Wilt u direct een vaart boeken, selecteert u in de lijst hieronder de gewenste vaart en klikt u (iets naar onderen scrollen) op “reserveren”.

Het hele seizoen – van april tot en met oktober – maakt de Blauwe Bever tochten over de Nederrijn en Lek waarbij verschillende mooie natuurgebieden, stadjes en cultureel erfgoed onze bestemmingen zijn.

Het unieke van het schip De Blauwe Bever is dat er aan land gegaan kan worden op plaatsen waar je normaal niet kan komen: aan de oever bij een natuurgebied of bij een oude steenfabriek. Van daaruit wordt bij alle vaarten een walexcursie gemaakt, waar u door gidsen allerlei wetenswaardigheden worden verteld.

Er zijn tochten met verschillende vertreklocaties en diverse bestemmingen.
De tochten zijn gerangschikt op oplopende datum. Hieronder ziet u het overzicht. De vertreklokaties zijn met okergele letters aangegeven.

Praktische zaken:

  • eten en drinken: behalve een boterham voor uzelf is het niet toegestaan eigen consumpties, eten en drinken mee te brengen. De Blauwe Bever is geen picknick-schip. In de kajuit zijn eenvoudige snacks, dranken en soep verkrijgbaar.
  • goed ter been zijn: in verband met de veiligheid moeten passagiers zelfstandig lopend over de smalle loopplank aan boord kunnen komen, en ook aan boord zelfstandig kunnen lopen over de steile trappen van en naar de kajuit en van en naar de toiletten. 
  • rolstoelen en kinderwagens: deze kunnen en mogen niet aan boord, ook weer vanwege de veiligheid.
  • honden: honden zijn niet toegestaan. Voor goedkeuring hulphonden is vooraf overleg nodig: info@deblauwebever.nl

Voor chartervaarten kunt u het beste contact opnemen met ons via het formulier op de Contactpagina van deze site.

Kies het soort vaart:
Waar wilt u opstappen?
Wanneer wilt u varen?

23-08-2018
13:00 uur

Naar Kasteel Doorwerth vanuit Wageningen

Wageningen, 't Stek

Vanaf Wageningen ‘t Stek varen we oostwaarts naar kasteel Doorwerth, waar u een rondleiding in het kasteel krijgt.

Langs de Wageningse Berg, Bokkedijk, Renkum en de Noordberg beleeft u de oever vanaf de rivierkant. Dan onder de verkeersbrug van de A50 door naar kasteel Doorwerth, dat op de grens van heuvelrug en uiterwaarden ligt. U wordt opgewacht door een gespecialiseerde gids die u van alles vertelt over de geschiedenis en de ligging van het kasteel. U gaat naar binnen waar u langs smalle gangen en trapjes diverse vertrekken te zien krijgt. Na afloop kunt u desgewenst wat drinken in het kasteelcafé of de kruidentuin van het kasteel bezoeken. Na afloop varen we op ons gemak weer naar Wageningen, waar we naar verwachting ongeveer 17.00 uur aankomen.

kaartje vertreklocatie: Wageningen (‘t Stek)

Reserveer uw plek op deze vaart


Aantal volwassenen:
vanaf 12 jaar | € 25,00 p.p.

Aantal kinderen:
t/m 12 jaar | € 15,00 p.p.

25-08-2018
19:00 uur
VOLGEBOEKT

Zonsondergang boven de Grebbeberg: vaartocht van de Blauwe Kamer naar Wageningen en Renkum en via Rhenen weer terug

De Blauwe Kamer (Wageningen)

Een avondvaart vanaf de Blauwe Kamer langs de Wageningse Berg en dan terug richting de ondergaande zon bij Rhenen; op de terugvaart genieten van de Grebbeberg en een glas wijn (gratis ). Einde van de vaart bij het strandje van de Blauwe Kamer, waarna u met de gids over de zomerdijk terugloopt naar het P-terrein.

Vertrek is om 19.00 uur vanaf de Blauwe Kamer; verzamelen om 18.45 uur bij het hek van de P- plaats langs de weg naar het Opheusdense Veer (tegenover de ruïne van de steenfabriek); de gids haalt u daar op. Het schip ligt afgemeerd bij het steiger in het natuurgebied.
We varen eerst een stukje naar het oosten richting Wageningen, langs de jachthaven, de Wageningse Bovenpolder en de Wageningse Berg. Ongeveer ter hoogte van Parenco (bij Renkum) draaien we om en varen we richting de ondergaande zon bij Rhenen, onder het genot van een goed glas wijn dat u van ons krijgt aangeboden.
Onderweg vertelt de gids u allerlei wetenswaardigheden over de rivier en het landschap.
Op tijd draaien we weer terug richting de Blauwe Kamer waar we aan wal gaan in het natuurgebied en u met de gids over de zomerdijk het gebied uit loopt naar het P- terrein. Rond 20.30 uur zijn we weer terug bij de parkeerplaats.

kaartje vertreklocatie: Blauwe Kamer

Deze vaart is helaas helemaal volgeboekt.

29-08-2018
14:00 uur

Terug naar grootmoederstijd, van Rhenen naar de Wageningse Bovenpolder

Rhenen, Rijnkade

Wat wisten ze vroeger, wat wij niet meer weten over planten en vruchten?

Vroeger plukten de mensen planten en vruchten, omdat ze onderdeel uitmaakten van hun voeding of een geneeskrachtige werking hadden. Wij zijn dit in onze tijd bijna allemaal verleerd.

De Blauwe Bever gaat u meenemen naar de Wageningse Bovenpolder, waar de gids u mee het veld inneemt. Samen gaat u op zoek naar veel voorkomende eetbare en geneeskrachtige planten en vruchten, waarbij we de natuur natuurlijk respecteren en niet beschadigen.

Terug in Rhenen ongeveer 17.00 uur.

kaartje vertreklocatie: Rhenen, Rijnkade

Reserveer uw plek op deze vaart


Aantal volwassenen:
vanaf 12 jaar | € 20,00 p.p.

Aantal kinderen:
t/m 12 jaar | € 10,00 p.p.

30-08-2018
13:00 of 13:30 uur

Naar Fort Everdingen vanuit Wijk bij Duurstede en Beusichem. Met bezoek aan ambachtelijke bierbrouwerij

Wijk bij Duurstede, eetcafé De Graanschuur of Beusichem, restaurant 't Veerhuys

Fort Everdingen: het fort en zijn nieuwe bestemming: Dit indrukwekkend fort, onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, heeft nu een bierbrouwerij op zijn terrein. Dat gaan we bekijken, en proeven. Een tocht vol variatie: natuur, cultuurhistorie en ambachtelijk bier.

Bezoek een echt fort van de Hollandse Waterlinie. Samen met het Fort Honswijk aan de noordzijde van de Lek diende dit fort ter verdediging van het achterland. Na de tocht van Wijk bij Duurstede haven over de Lek gaan we aan land bij de Inundatiesluis.

Inschepen kan ook in Beusichem. Onderweg naar het fort wijst de gids u op de natuur van de uiterwaard. In het fort leidt een gids van het fort ons rond. We krijgen een indruk hoe zo’n twee eeuwen geleden het militair bedrijf werkte. Bij het fort is tegenwoordig een ambachtelijke bierbrouwerij gevestigd. Daar krijgen we uitleg over hun productontwikkeling en het brouwproces. Een consumptie is bij de excursie inbegrepen.
We verwachten ongeveer 17.00 / 17.30 weer terug te zijn in Beusichem / Wijk bij Duurstede.

kaartje vertreklocatie: Beusichem
kaartje vertreklocatie: Wijk bij duurstede (Graanschuur)

Reserveer uw plek op deze vaart


Aantal volwassenen:
vanaf 12 jaar | € 25,00 p.p.

Aantal kinderen:
t/m 12 jaar | € 15,00 p.p.

Vertreklocatie:
selecteer een locatie

02-09-2018
10:30 uur

Renkum Veerweg – Blauwe Kamer Wageningen

Renkum, Veerweg

Vanaf Renkum naar de Blauwe Kamer bij Rhenen varen geeft een prachtig uitzicht op een heel gevarieerd stuk van de Rijn. Een echte vaarexcursie. Er is veel te zien!

De start van de tocht is bij de aanlegplaats van het voetgangerspontje aan de Veerweg vlakbij de papierfabriek Parenco.

We varen over een prachtig stuk van de Rijn richting Rhenen. Onderweg zal de gids u wijzen op allerlei bijzonderheden.

Halverwege de tocht zullen we aanleggen midden in natuurgebied de Blauwe Kamer gelegen aan de voet van de Grebbeberg. We maken daar met de gids een wandeling van ongeveer 45 minuten. Er is veel te zien daar, zoals bijzondere plantengroei en veel vogelsoorten.

De lepelaars hebben alweer grote jongen, die we bezig kunnen zien.

Na afloop varen we weer een eind over de Rijn en kunt u het landschap vanaf het water bekijken. U zult een heel andere kijk op het rivierenlandschap ervaren vanaf het schip. Rond 13.00 meren we weer aan bij het opstappunt.

kaartje vertreklocatie: Renkum, Veerweg

Reserveer uw plek op deze vaart


Aantal volwassenen:
vanaf 12 jaar | € 16,00 p.p.

Aantal kinderen:
t/m 12 jaar | € 8,00 p.p.

04-09-2018
13:30 uur

Van de Blauwe Kamer naar het Smalspoormuseum in Heteren

De Blauwe Kamer (Wageningen)

We varen langs de Wageningse stuwwal en natuurgebied Wageningse Bovenpolder naar het Smalspoormuseum met een grote verzameling materieel. We gaan er zelfs een stukje mee rijden.

Na inscheping in De Blauwe Kamer is het prachtig om vanaf het water Wageningen te zien. De stuwwal rijst hoog op en daarvoor ligt de Wageningse Bovenpolder. Onderweg zal de gids u wijzen op allerlei interessante bezienswaardigheden. Tegenover Renkum leggen we aan en een korte wandeling brengt ons naar het Smalspoormuseum. Dit museum is gevestigd in een oude steenfabriek. U krijgt er een rondleiding en we kunnen in een historisch smalspoortreintje rondrijden. Erg leuk ook voor kinderen! Misschien mag je zelf de wissel omzetten! Er is veel te zien over de techniek die komt kijken bij het steenbakken en transport. Ook is de gerestaureerde steenoven te bezichtigen. Terug bij het opstappunt om ongeveer 17.00 / 17.30 uur.

kaartje vertreklocatie: Blauwe Kamer

Reserveer uw plek op deze vaart


Aantal volwassenen:
vanaf 12 jaar | € 20,00 p.p.

Aantal kinderen:
t/m 12 jaar | € 12,00 p.p.

09-09-2018
14:00 uur

Rhenen Rijnkade – de Blauwe Kamer

Rhenen, Rijnkade

Direct vanuit het centrum van Rhenen per schip naar natuurgebied de Blauwe Kamer. Beleef deze route vanafhet water!

We vertrekken voor deze tocht bij de Rijnkade in Rhenen. Zodra u aan boord bent heeft u al een prachtig gezicht op het stadje Rhenen en de Cuneratoren, zoals u hem meestal niet ziet. We varen over de Rijn waarbij de gids u allerlei interessante zaken vertelt over het landschap en de natuurterreinen waar we langs varen. Misschien zien we een aantal mooie vogels!

Midden in natuurgebied De Blauwe Kamer, aan de voet van de Grebbeberg, gaan we aan land en maken daar met de gids een wandeling van ongeveer 45 minuten. Er is veel te zien daar, zoals bijzondere plantengroei en veel vogelsoorten.

Na de walexcursie gaat u weer aan boord en gaat de vaart over de Rijn weer richting Rhenen. U bent omstreeks 16.30 uur weer terug bij de Rijnkade.

kaartje vertreklocatie: Rhenen, Rijnkade

Reserveer uw plek op deze vaart


Aantal volwassenen:
vanaf 12 jaar | € 16,00 p.p.

Aantal kinderen:
t/m 12 jaar | € 8,00 p.p.

13-09-2018
12:00 uur

Struinen langs de vistrap: van Wijk bij Duurstede naar de stuw bij Amerongen met wandeling bij de vistrap. Incl. lunch aan boord

Wijk bij Duurstede, eetcafé De Graanschuur

Vaart van Wijk bij Duurstede langs de stuw van Amerongen door het recreatiegebied Eiland van Maurik. Hier is veel natuur ontwikkeld, vooral langs de vistrap bij de stuw. Met wandelling bij de vistrap en lunch aan boord.

Deze vaart kunt u slechts tot 16.00 uur op 12 september 2018 boeken.
Op deze wijze weten we zeker dat we ook voor u een lunch aan boord hebben.

Een stuw is voor vissen een onneembare hindernis. Daarom heeft Rijkswaterstaat bij de stuw van Amerongen een vistrap gemaakt, de langste van Europa. Zalm en forel kunnen daardoor stroomopwaarts zwemmen naar hun paaigebieden. Daar omheen ligt een prachtig wandelgebied. We varen van Wijk bij Duurstede haven naar de stuw, even terug naar de oude rivierloop en varen het recreatiegebied binnen. We leggen aan bij de vistrap en maken een interessante wandelsafari. Natuur en techniek samen in één tocht.
Op het schip gebruiken we de lunch, heerlijk genietend van broodjes en uitzicht. Om ongeveer 14.30 zijn we weer terug.

kaartje vertreklocatie: Wijk bij duurstede (Graanschuur)

Reserveer uw plek op deze vaart


Aantal volwassenen:
vanaf 12 jaar | € 25,00 p.p.

Aantal kinderen:
t/m 12 jaar | € 15,00 p.p.

14-09-2018
13:00 uur

“A Bridge too far” vanaf het water: de historie van Market Garden (1944) van Oosterbeek tot Arnhem

Oosterbeek, Oude Kerk, Benedendorpsweg

Extra lange themavaart van het Drielse Veer naar de kade in Arnhem en terug. Onderweg zien en bezoeken we plaatsen die bij de operatie Market Garden in 1944 een rol speelden. Start bij de Oude Kerk in Oosterbeek

De tocht begint bij het eeuwenoude kerkje aan de Benedendorpsweg in Oosterbeek. Deze kerk speelde een belangrijke rol in de gevechten van Market Garden. Een gespecialiseerde gids vertelt ons over de geschiedenis van de kerk en de gebeurtenissen van september 1944. Daarna verplaatsen we ons naar het Drielse Veer. Wie wil wandelen kan dat langs het mooie kerkepad (met onze gids), wie met de auto wil kan parkeren bij de aanlegplaats. We schepen in en varen richting Arnhem. Onderweg is er van alles te vertellen over de luchtlandingen en de strijd.

We meren aan bij de kade in Arnhem waar we een bezoek brengen aan het museum “Airborne at the bridge”, een dependance van Museum Hartenstein. Er is een indrukwekkende presentatie te zien van persoonlijke belevenissen tijdens Market Garden. We kijken nog rond bij de kade en werpen een blik op de John Frostbrug (de bridge too far) en het monumentje aldaar. Terugvaart naar Drielse veer, waar onze excursie eindigt ongeveer om 17.00 uur.

kaartje vertreklocatie: Oosterbeek (Oude Kerk)

 

 

Reserveer uw plek op deze vaart


Aantal volwassenen:
vanaf 12 jaar | € 20,00 p.p.

Aantal kinderen:
t/m 12 jaar | € 10,00 p.p.

15-09-2018
14:00 uur

Naar Rhenen, Palmerswaard vanuit Wageningen

Wageningen, 't Stek

We varen vanuit Wageningen richting Rhenen en de Grebbeberg, en gaan aan land in het nieuw ingerichte gebied Palmerswaard.

We varen een eind over de Rijn waarbij de gids u allerlei interessante zaken vertelt over het landschap en de natuurterreinen waar we langsvaren. Daarna heeft u al snel een prachtig gezicht op het stadje Rhenen en de Cuneratoren, zoals u hem meestal niet ziet Misschien zien we een aantal mooie vogels!

Natuurgebied Palmerswaard ten westen van Rhenen is in 2016 opnieuw ingericht. Hier gaat u aan land en verkent u met de gids de ontwikkeling van de natuur in dit zeer diverse gebied waar water een belangrijke rol speelt: er is een nevengeul gegraven, er zijn plassen die ontstaan zijn door vroegere kleiwinning en er is de Rijn. Je vindt er ook bosschages en zeldzame plantensoorten.

Terug bij de opstapplaats rond 17.00 uur.

kaartje vertreklocatie: Wageningen (‘t Stek)

Reserveer uw plek op deze vaart


Aantal volwassenen:
vanaf 12 jaar | € 16,00 p.p.

Aantal kinderen:
t/m 12 jaar | € 8,00 p.p.

16-09-2018
14:00 uur

Naar de Blauwe Kamer vanaf Rhenen, Rijnkade

Rhenen, Rijnkade

Direct vanuit het centrum van Rhenen per schip naar natuurgebied de Blauwe Kamer. Beleef deze route vanafhet water!

We vertekken voor deze tocht bij de Rijnkade in Rhenen. Zodra u aan boord bent heeft u al een prachtig gezicht op het stadje Rhenen en de Cuneratoren, zoals u hem meestal niet ziet. We varen over de Rijn waarbij de gids u allerlei interessante zaken vertelt over het landschap en de natuurterreinen waar we langsvaren. Misschien zien we een aantal mooie vogels!

Midden in natuurgebied De Blauwe Kamer, aan de voet van de Grebbeberg, gaan we met de gids aan land en maken daar een wandeling van ongeveer 45 minuten. Er is veel te zien daar, zoals bijzondere plantengroei en veel vogelsoorten.

Na de walexcursie gaat u weer aan boord en gaat de vaart over de Rijn weer richting Rhenen.
U bent omstreeks 16.30 uur weer terug bij de Rijnkade.

kaartje vertreklocatie: Rhenen, Rijnkade

Reserveer uw plek op deze vaart


Aantal volwassenen:
vanaf 12 jaar | € 16,00 p.p.

Aantal kinderen:
t/m 12 jaar | € 8,00 p.p.

22-09-2018
14:00 uur
VOLGEBOEKT

Elst (U) voormalige steenfabriek Timmermans – de Blauwe Kamer

Elst (Utrecht), Steenfabriek Timmermans

We varen van Elst naar natuurgebied De Blauwe Kamer waar we een kijkje nemen in dit prachtige natuurgebied.

We vertrekken voor deze tocht bij Steenfabriek Timmermans in Elst. Meteen vanaf het vertrek kunt u vanaf het schip genieten van de Rijn en de prachtige natuur van o.a. Palmerswaard. Daarna heeft u al snel een prachtig gezicht op het stadje Rhenen en de Cuneratoren, zoals je hem meestal niet ziet. We varen een eind over de Rijn waarbij de gids u allerlei interessante zaken vertelt over het landschap en de natuurterreinen waar we langsvaren. Misschien zien we een aantal mooie vogels!

Midden in natuurgebied De Blauwe Kamer, aan de voet van de Grebbeberg, gaan we aan land en maken daar een wandeling van ongeveer 45 minuten. Er is veel te zien daar, zoals bijzondere plantengroei en veel vogelsoorten.

Het hele seizoen zijn de lepelaars te zien. Iets bijzonders! Na de walexcursie gaat u weer aan boord en wordt de vaart over de Rijn voortgezet. U heeft een schitterend gezicht op de Grebbeberg vanaf het water, en bent omstreeks 16.30 uur weer terug in Elst.

kaartje vertreklocatie: Elst (Utrecht)

Deze vaart is helaas helemaal volgeboekt.

13-10-2018
14:00 uur

Van Rhenen naar de Blauwe Kamer

Rhenen, Rijnkade

Direct vanuit het centrum van Rhenen per schip naar natuurgebied de Blauwe Kamer. Beleef deze route vanaf het water!

We vertrekken voor deze tocht bij de Rijnkade in Rhenen. Zodra u aan boord bent heeft u al een prachtig gezicht op het stadje Rhenen en de Cuneratoren, zoals u hem meestal niet ziet. We varen over de Rijn waarbij de gids u allerlei interessante zaken vertelt over het landschap en de natuurterreinen waar we langs varen. Misschien zien we een aantal mooie vogels!

Midden in natuurgebied De Blauwe Kamer, aan de voet van de Grebbeberg, gaan we aan land en maken daar met de gids een wandeling van ongeveer 45 minuten. Er is veel te zien daar, zoals bijzondere plantengroei en veel vogelsoorten.

Na de walexcursie gaat u weer aan boord en gaat de vaart over de Rijn weer richting Rhenen. U bent omstreeks 16.30 uur weer terug bij de Rijnkade.

kaartje vertreklocatie: Rhenen, Rijnkade

Reserveer uw plek op deze vaart


Aantal volwassenen:
vanaf 12 jaar | € 16,00 p.p.

Aantal kinderen:
t/m 12 jaar | € 8,00 p.p.

24-10-2018
14:00 uur

Kindervaart met Professor Speurneus: van Wageningen naar de Wageningse Bovenpolder

Wageningen, 't Stek

Professor Speurneus gaat weer op ontdekkingstocht langs de Nederrijn!

Vaar mee met professor Speurneus naar een bijzondere plek op zoek naar geheimen en schatten van de natuur!

Tijdens deze vaart wordt op een bijzondere manier een “college” over het gebruik van zintuigen gegeven.

Eenmaal van boord ga je gebruik maken van de zintuigen en het zal je verwonderen en verbazen welke geheimen en schatten er zijn in de natuur.

Kom en ga mee met professor Speurneus en ontdek en beleef het zelf. 

 Deze vaart is geschikt voor kinderen van 5 t/m 12 jaar onder begeleiding van een volwassene.
En……. kinderen mogen verkleed als speurneus, heks, tovenaar of iets wat het kind zelf leuk vind, aan boord komen.

Terug bij de opstapplaats om ongeveer 16.30 uur.

Reserveer uw plek op deze vaart


Aantal volwassenen:
vanaf 12 jaar | € 16,00 p.p.

Aantal kinderen:
t/m 12 jaar | € 8,00 p.p.

Rivieroevertochten:

Vaartochten op zaterdagmiddag en zondagmiddag, waarbij tijdens de tocht een walexcursie wordt gemaakt in een natuurgebied.


Themavaarten:

Vaartochten op verschillende dagen van de week, die een specifieke bestemming met een thema hebben. Vaak wordt u door een gespecialiseerde gids rondgeleid op de plaats van bestemming. Deze vaarten duren iets langer, omdat aan het thema op de bestemming meer tijd wordt besteed. Extra kosten zoals entreegelden of speciale gidsen zijn bij de prijs inbegrepen.

Deze selectie heeft helaas geen resultaten opgeleverd. Stel de filters bij om uw vaart te vinden.