De leukste rijnoevervaarten van Nederland met de Blauwe Bever

    E-mail: info@deblauwebever.nl

Vaarten en excursies met safarischip de Blauwe Bever

Met de Blauwe Bever worden verschillende soorten vaarten gemaakt: Rivieroevervaarten, Themavaarten, Dagtochten en Chartervaarten.
Alle vaarten van de Blauwe Bever richten zich op de beleving van de riviernatuur, vanaf een open, overdekt bovendek.
Een walexcursie met een gids in een van de natuurgebieden langs de Nederrijn is een vast onderdeel van de Rivieroevervaarten.
Bij de themavaarten wordt ook altijd aan land gegaan voor een specifieke excursie of bezoek van een kasteel, fort, museum of stad.

Gezien de verschillende weersomstandigheden is het van belang om met uw kleding er rekening te houden dat het op het bovendek kouder kan zijn dan aan land. Het is het fijn om een winddichte jas bij de hand te hebben. Voor de excursie in een natuurgebied worden stevige wandelschoenen (die vies mogen worden) aanbevolen.
Kinderzwemvesten zijn aan boord en worden aanbevolen voor kinderen onder de 10 jaar.

Het schip is helaas niet geschikt voor gebruikers van rollators en rolstoelen, men moet zelfstandig aan boord kunnen komen over de smalle loopplank en ook trappen kunnen lopen. Het betreden van de rivieroevers (walexcursies) voor mensen die slecht ter been zijn raden wij af. Zij kunnen tijdens de walexcursie op het schip blijven in gezelschap van de bemanning.
N.B. Honden zijn niet toegestaan (m.u.v. hulphonden).

Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende soorten vaarten. Zie ook onder de diverse tabs in het menu.
Voor een overzicht op datum en bestemming zie ONLINE RESERVEREN .Rivieroever-vaarten

Vrijwel ieder weekend, op zaterdag en zondag, zijn er rivieroevertochten, meestal van 14.00 tot 16.30 uur. Opstapplaatsen verschillen per weekend om zoveel mogelijk aan te sluiten bij de woon- of vakantieplaats van de passagiers.
De vaarten richten zich op alles wat op de rivier, de oevers en het landschap eromheen te zien en te ervaren is.
Tijdens de vaart meert het schip af bij de oever en gaan de passagiers aan wal met de gids voor een wandeltocht door een natuurgebied. Waar er ook gelopen wordt, bij iedere wandeling is altijd enorm veel te zien en te beleven.
De vaar-en wandelexcursies worden begeleid door deskundige gidsen.

Boek een van deze vaarten

Thema-vaarten

Bij Thema-vaarten worden één of enkele onderwerpen die met “de rivieroever” te maken hebben per vaart verder uitgediept.
Onderweg wordt bijvoorbeeld een bezoek gebracht aan kasteel Doorwerth, of de steenfabriek de Bosscherwaarden of Fort Everdingen (alle met rondleiding), we bezoeken delen van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, we bekijken de natuurontwikkeling in specifieke gebieden (zoals de Everdingerwaarden), “Proef de Betuwe” (met aandacht voor cultuur, natuur en producten van de Betuwe), een vaart met excursie geheel gewijd aan eetbare natuur, en er zijn 3 vaarten speciaal gericht op kinderen.
Themavaarten duren iets langer dan de rivierovervaarten.

Boek een van deze vaarten

Dagtochten: bijzondere themavaarten

Een compleet verzorgde tocht met lunch aan boord, excursies naar verschillende interessante locaties èn naar natuurgebieden, alles begeleid door ervaren gidsen.
Op de forten, kastelen of in de stad meestal zelfs met een gespecialiseerde gids, zoals van het Gelders Landschap en Kastelen. U heeft de keus uit verschillende dagtochten.
Dit seizoen varen we naar de IJsselkop vanaf het Drielse veer (11 juli en 7 augustus), van Elst naar Wijk bij Duurstede ("van Steen naar Stad") op 16 augustus, en naar Fort Pannerden vanaf het Drielse Veer op 21 augustus.

Boek een van deze vaarten

Chartervaarten

De Blauwe Bever kan afgehuurd worden door bedrijven, organisaties, scholen, families of andere groepen, voor de zgn. chartervaarten. Ook op deze vaarten zijn gidsen aanwezig en vertellen u over het landschap, de cultuurhistorie en de natuur. Met het gezelschap kan een excursie in een natuurgebied gemaakt worden. Maatwerk is mogelijk. Chartervaarten worden bij voorkeur gehouden op dagen en/of uren waarop geen rivieroever- of themavaarten zijn.

. Een standaard charter in de omgeving van Wageningen en Rhenen kost € 650,-
. de standaadduur is 2,5 uur incl. wandeling; het schip biedt plaats aan 55 passsagiers
. door de constructie en indeling van het schip is het helaas niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers; gezien de steile trappen is het schip ook minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.

Vraag een offerte aan