De leukste rijnoevervaarten van Nederland met de Blauwe Bever

    E-mail: info@deblauwebever.nl

Vaarten en excursies met safarischip de Blauwe Bever

Met De Blauwe Bever worden verschillende soorten vaarten gemaakt: Rivieroevervaarten, Speciale vaarten en Chartervaarten.
Alle vaarten van De Blauwe Bever richten zich op de beleving van de riviernatuur, vanaf het open, overdekte bovendek. Een walexcursie met een gids in een van de natuurgebieden langs de Nederrijn of de Lek is een vast onderdeel van de Rivieroevervaarten.
Bij de Speciale vaarten is er tevens een langere excursie of bezoek aan een kasteel, fort, museum of stad.

Gezien de verschillende weersomstandigheden is het van belang om er rekening mee te houden dat het op het bovendek kouder is dan aan land. Het is het fijn om een winddichte jas bij de hand te hebben. Voor de excursie in een natuurgebied worden stevige wandelschoenen (die vies mogen worden) aanbevolen.
Kinderzwemvesten zijn aan boord, zijn niet verplicht, maar worden aanbevolen voor kinderen onder de 10 jaar.

Het schip is helaas niet geschikt voor gebruikers van rollators en rolstoelen, je moet zelfstandig aan boord kunnen komen over de smalle loopplank en ook trappen kunnen lopen. Het betreden van de rivieroevers (walexcursies) voor mensen, die slecht ter been zijn raden wij af. Zij kunnen tijdens de walexcursie op het schip blijven in gezelschap van de bemanning.
Honden, met uitzondering van hulphonden, zijn niet toegestaan.

Hieronder vind je een overzicht van de verschillende soorten vaarten. Zie ook de diverse tabs in het menu.

Voor een overzicht op datum en bestemming zie INFO/RESERVEREN.Rivieroevervaarten, varen en wandelen

Vrijwel ieder weekend, op zaterdag en zondag (in juli en augustus ook op werkdagen), zijn er rivieroevervaarten van ongeveer drie uur. De Blauwe Bever komt naar je toe, daarom verschillen de opstapplaatsen. Daarmee sluiten we zoveel mogelijk aan bij je woon- of vakantieplaats.
Onze vaarten richten zich op alles wat op de rivier, de oevers en het landschap eromheen te zien en te ervaren is.
Tijdens de vaart meert het schip af en ga je aan wal met de gids voor een wandeltocht door een natuurgebied. Waar we ook zijn, bij iedere wandeling is altijd enorm veel te zien en te beleven.
De vaar-en wandelexcursies worden begeleid door deskundige gidsen.

Boek een van deze vaarten

Speciale vaarten

Bij een Speciale vaart varen we naar een bijzondere locatie, waar veelal een lokale gids meer vertelt en laat zien.
Er wordt bijvoorbeeld een bezoek gebracht aan kasteel Doorwerth, de steenfabriek de Bosscherwaarden of Fort Everdingen, alle met rondleiding. We bezoeken delen van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, we bekijken de natuurontwikkeling in specifieke gebieden (zoals de Everdingerwaarden). Met de vaart ‘Proef de Betuwe’ besteden we veel aandacht aan cultuur, natuur en producten van de Betuwe, een vaart met excursie, geheel gewijd aan eetbare natuur. Ook verzorgen we een aantal vaarten, speciaal gericht op kinderen.
Speciale vaarten duren over het algemeen langer dan rivieroevervaarten. Vaak is dan ook een lunch bij het arrangement inbegrepen.

Boek een van deze vaarten

Chartervaarten

Op stap met bedrijf, familie of vrienden.
De Blauwe Bever kan afgehuurd worden door bedrijven, organisaties, scholen, families of andere groepen, voor een zogenaamde Chartervaart. Ook tijdens deze vaarten zijn gidsen aanwezig en zij vertellen je over het landschap, de cultuurhistorie en de natuur. Met het gezelschap kan een excursie in een natuurgebied gemaakt worden. Maatwerk is mogelijk. Chartervaarten worden bij voorkeur gehouden op dagen en/of uren waarop geen rivieroever- of speciale vaarten zijn. Een standaard charter in de omgeving van Wageningen en Rhenen, inclusief wandeling, duurt ongeveer drie uur.
Het schip biedt plaats aan 55 passagiers

Vraag een offerte aan

Wat je ook nog moet weten

Behalve een boterham voor jezelf, is het niet toegestaan consumpties, eten en drinken mee te brengen. In de kajuit zijn eenvoudige snacks, dranken en soep verkrijgbaar.
Het schip heeft een paar beperkingen, steile trappen naar boven- en benedendek (toilet) en lange smalle loopplank. Derhalve moeten passagiers zelfstandig aan boord kunnen komen.
Baby’s: Alle vaarten: baby’s vermelden bij de boeking.
Rolstoelen/ kinderwagens: Wij hebben geen ruimte op het voor- en achterdek om kinderwagens en rolstoelen te vervoeren. Voor de veiligheid moeten deze leeg blijven. Voor inklapbare wandelwagens vooraf contact opnemen via info@deblauwebever.nl
Honden: Honden zijn niet toegestaan; voor hulphonden ook vooraf contact opnemen.
Voor chartervaarten kunt je met ons contact opnemen via het formulier op de Contactpagina.

Boek een van deze vaarten