Je bent hier:

Omdat we niet weten wanneer we weer mogen varen, is boeken nu nog niet mogelijk. Wel kun je bekijken welke vaarten gepland zijn.

Vaarten en excursies met safarischip de Blauwe Bever

Met De Blauwe Bever worden verschillende soorten vaarten gemaakt: Rivieroevervaarten, Speciale vaarten, Kindervaarten, Chartervaarten en Onderwijsvaarten.

Alle vaarten van De Blauwe Bever richten zich op de beleving van de riviernatuur, vanaf het open, overdekte bovendek.

Er zijn meerdere vertreklocaties, daardoor is het mogelijk dat je een vaart kunt boeken, die redelijk in de buurt van je verblijfplaats (vakantie- of woonadres) vertrekt.
Elke vaart vaart eindigt ook weer op de plaats van vertrek.

Goed om te weten voordat je een vaart reserveert

 • Goed ter been:
  Het schip heeft, steile trappen naar het boven- en benedendek (toilet) en een lange smalle loopplank. Passagiers moeten daarom trap kunnen lopen en zelfstandig aan boord kunnen komen.
 • Baby’s:
  Alle vaarten: baby’s vermelden bij de boeking.
 • Rolstoelen/ kinderwagens:
  Voor de veiligheid moeten voor- en achterdek leeg blijven, daardoor is er geen ruimte om kinderwagens en rolstoelen te vervoeren. Voor inklapbare kinderwagens contact opnemen via het contactformulier.
 • Honden:
  Honden zijn niet toegestaan. Voor hulphonden vooraf contact opnemen via het contactformulier.
 • Meest gestelde vragen

Een walexcursie met een gids in één van de natuurgebieden langs de Nederrijn of de Lek is een vast onderdeel van de Rivieroevervaarten.
Bij de Speciale vaarten is er tevens een langere excursie of bezoek aan een kasteel, fort, museum of stad.
Kindervaarten hebben het doel de jongere jeugd kennis te laten maken met natuur of die kennis op aansprekende en praktische wijze verder uit te bouwen. Zo hebben we de Paasvaart, waar, samen met de Paashaas naar eieren gezocht wordt en Professor Speurneus die op bijzondere wijze vertelt over de natuur en samen met kinderen onderzoek daarnaar verricht.
Chartervaarten, het is mogelijk De Blauwe Bever, inclusief bemanning te huren voor bijvoorbeeld een bedrijfs- of verenigingsuitje, familiebijeenkomst een dagje uit met vrienden of kennissen.
Onderwijsvaarten worden georganiseerd voor alle niveaus van onderwijs variërend van basisscholen tot aan universitaire opleidingen. Het programma wordt samen met de onderwijsinstelling vastgesteld.

Prijzen Rivieroevervaarten

• Volwassenen vanaf € 19,50
• Kinderen t/m 12 jaar vanaf € 9,-
• Kinderen t/m 4 jaar vanaf € 5,-

Vaarseizoen 2021

 • De vaarten tot en met juli zijn gepubliceerd, maar helaas zijn vaarten tot 5 juni nog niet mogelijk. In deze planning gaan we er vanuit dat we net als vorig jaar nog niet in de natuurgebieden mogen wandelen, dus wordt er alleen gevaren.
 • Omdat het nog niet zeker is dat we in juni weer mogen varen, is boeken nu nog niet mogelijk. Wellicht dat er vanaf 18 mei geboekt kan worden, maar dat is natuurlijk afhankelijk van wat de overheid besluit.
 • De maximum capaciteit van De Blauwe Bever is in normale omstandigheden 55 passagiers.
  Aangepast aan de Covid-19 regels is het maximum aantal passagiers tussen de 18 en 26 personen en zijn de prijzen voor een volwassene € 18,- en voor kinderen van 0 t/m 12 jaar € 9,-.
 • De overheid heeft aangegeven dat we tot augustus rekening houden moeten houden met varen onder coronaregime. Mogelijk dat in augustus, september en oktober vaartochten kunnen worden aangeboden zonder beperkende maatregelen.

Ons vaarprogramma

Hieronder vind je een overzicht van alle vaarten tot en met juni. Als je op de knop Boeken klikt, kun je de beschrijving van de vaart lezen.