Je bent hier:

Het vaarseizoen 2021 is voorbij. Wij verwachten dat het schema voor het nieuwe vaarseizoen eind februari/begin maart 2022 op deze site wordt geplaatst.
Wil je geïnformeerd worden wanneer de vaarten online komen, meld je dan hiervoor aan via onderstaande knop: Vaarplan 2022.
Wil je varen met een grotere groep kies dan voor de knop: Chartervaart.

Kindervaarten

Met kindervaarten beogen we de jongere jeugd op aansprekende en praktische wijze kennis te laten maken met natuur of die kennis verder uit te bouwen.

Het vaarseizoen wordt dikwijls geopend met een kindervaart, waarbij paaseieren worden gezocht. Samen met de Paashaas wordt de natuur verkend, waarbij verstopte passeieren op speciale plekjes gezocht moeten worden.

Tijdens de piratenvaarten wordt er ook gezocht, maar dan natuurlijk naar een verborgen schat. Ook deze is weer ergens in een fraai natuurgebied te vinden. Kapitein Haak weet hier van alles over te vertellen.

De colleges van professor Speurneus zijn inmiddels vermaard. Op vermakelijke en ook wel leerzame wijze vertelt de verstrooide professor over wat er in de natuur ontdekt is en waar hij nog op zoek naar is. Gelukkig heeft hij vrijwel altijd zijn assistent bij zich die zijn soms wel erg verstrooide colleges begrijpelijk uitlegt.

Kinderen kunnen zich, samen met een begeleider, aanmelden voor de vaart.

Het schip kan ook worden gecharterd voor een Kindervaart onder voorwaarde dat er voldoende begeleiding mee gaat.

Klik op een van de foto’s om door de grote afbeeldingen te bladeren.

Prijzen Kindervaarten

Prijzen Kindervaarten

  • Volwassenen vanaf € 16,-
  • Kinderen t/m 12 jaar vanaf € 10,-

Onderwijs

Tijdens de kindervaarten wordt op een educatieve manier uitleg gegeven over de rivier, het waterbeheer en de natuur, waarbij het beleven belangrijk is.

Verschillende basisscholen hebben de weg naar de Blauwe Bever gevonden, maar ook het middelbaar en hoger onderwijs en de Wageningse universiteit weten inmiddels dat vaarten zo worden aangepast dat het aansluit bij de (school)projecten.

Goed om te weten voordat je een vaart reserveert

  • Goed ter been: Het schip heeft, steile trappen naar het boven- en benedendek (toilet) en een lange smalle loopplank. Passagiers moeten daarom trap kunnen lopen en zelfstandig aan boord kunnen komen.
  • Baby’s: Alle vaarten: baby’s vermelden bij de boeking.
  • Rolstoelen, rollators en kinderwagens: Voor de veiligheid moeten voor- en achterdek leeg blijven, daardoor is er geen ruimte om kinderwagens, rollators en rolstoelen te vervoeren. Voor inklapbare kinderwagens contact opnemen via het contactformulier.
  • Honden: Honden zijn niet toegestaan. Voor hulphonden vooraf contact opnemen via het contactformulier.
  • Meest gestelde vragen