Je bent hier:

Omdat we niet weten wanneer we weer mogen varen, is boeken nu nog niet mogelijk. Wel kun je bekijken welke vaarten gepland zijn.

Kindervaarten

Met kindervaarten beogen we de jongere jeugd op aansprekende en praktische wijze kennis te laten maken met natuur of die kennis verder uit te bouwen.

Het vaarseizoen wordt dikwijls geopend met een kindervaart, waarbij paaseieren worden gezocht. Samen met de Paashaas wordt de natuur verkend, waarbij verstopte passeieren op speciale plekjes gezocht moeten worden.

Tijdens de piratenvaarten wordt er ook gezocht, maar dan natuurlijk naar een verborgen schat. Ook deze is weer ergens in een fraai natuurgebied te vinden. Kapitein Haak weet hier van alles over te vertellen.

De colleges van professor Speurneus zijn inmiddels vermaard. Op vermakelijke en ook wel leerzame wijze vertelt de verstrooide professor over wat er in de natuur ontdekt is en waar hij nog op zoek naar is. Gelukkig heeft hij vrijwel altijd zijn assistent bij zich die zijn soms wel erg verstrooide colleges begrijpelijk uitlegt.

Kinderen kunnen zich, samen met een begeleider, aanmelden voor de vaart.

Het schip kan ook worden gecharterd voor een Kindervaart onder voorwaarde dat er voldoende begeleiding mee gaat.

Prijzen Kindervaarten

Prijzen Kindervaarten

 • Volwassenen vanaf € 16,-
 • Kinderen t/m 12 jaar vanaf € 10,-

Onderwijs

Tijdens de kindervaarten wordt op een educatieve manier uitleg gegeven over de rivier, het waterbeheer en de natuur, waarbij het beleven belangrijk is.

Verschillende basisscholen hebben de weg naar de Blauwe Bever gevonden, maar ook het middelbaar en hoger onderwijs en de Wageningse universiteit weten inmiddels dat vaarten zo worden aangepast dat het aansluit bij de (school)projecten.

Goed om te weten voordat je een vaart reserveert

 • Goed ter been:
  Het schip heeft, steile trappen naar het boven- en benedendek (toilet) en een lange smalle loopplank. Passagiers moeten daarom trap kunnen lopen en zelfstandig aan boord kunnen komen.
 • Baby’s:
  Alle vaarten: baby’s vermelden bij de boeking.
 • Rolstoelen/ kinderwagens:
  Voor de veiligheid moeten voor- en achterdek leeg blijven, daardoor is er geen ruimte om kinderwagens en rolstoelen te vervoeren. Voor inklapbare kinderwagens contact opnemen via het contactformulier.
 • Honden:
  Honden zijn niet toegestaan. Voor hulphonden vooraf contact opnemen via het contactformulier.
 • Meest gestelde vragen

Vaarseizoen 2021

 • De vaarten tot en met juni zijn gepubliceerd, maar helaas zijn de vaarten tot en met 30 april geannuleerd. In deze planning gaan we er vanuit dat we net als vorig jaar nog niet in de natuurgebieden mogen wandelen, dus wordt er alleen gevaren.
 • Omdat we niet weten wanneer we weer mogen varen, is boeken nu nog niet mogelijk
 • De maximum capaciteit van De Blauwe Bever is in normale omstandigheden 55 passagiers.
  Aangepast aan de Covid-19 regels is het maximum aantal passagiers tussen de 18 en 26 personen en zijn de prijzen voor een volwassene € 18,- en voor kinderen van 0 t/m 12 jaar € 9,-.

Ons vaarprogramma

Hieronder vind je een overzicht van onze Kindervaarten. Als je op de knop Boeken klikt, kun je de beschrijving van de vaart lezen.