Je bent hier:

Omdat we niet weten wanneer we weer mogen varen, is boeken nu nog niet mogelijk. Wel kun je bekijken welke vaarten gepland zijn.

Rivieroevervaarten

In april en mei vaart De Blauwe Bever voornamelijk één keer in het weekend en daarna meerdere dagen per week, met uitzondering van de maandagen. In het hoog seizoen, (juli en augustus) varen we bijna dagelijks.  De vaarten duren ongeveer twee en een half uur en zijn altijd op dezelfde wijze opgebouwd; drie kwartier varen, drie kwartier excursie in een natuurgebied en weer drie kwartier terug varen. Onze vaarten beginnen en eindigen altijd op dezelfde locatie.

De vaar- en wandelexcursies worden begeleid door deskundige gidsen. Onze vaarten richten zich op alles wat op de rivier, de oevers en het landschap eromheen te zien en te ervaren is. Op de heenreis vertelt de gids uitvoerig over de rivier, de oevers, de dieren (veelal vogels) en verdere bijzonderheden. Ongeveer halverwege de vaartocht meert  het schip af en ga je over de lange loopplank aan wal met de gids voor de  wandeltocht door het natuurgebied. Hier komt het goed schoeisel van pas, rivieroevers zijn vaak drassig. Tijdens de wandeling staat de gids regelmatig stil bij de bijzondere planten en geeft uitleg. Hij wijst ook op sporen van de oeverbewoners.

Goed om te weten voordat je een vaart reserveert

 • Goed ter been:
  Het schip heeft, steile trappen naar het boven- en benedendek (toilet) en een lange smalle loopplank. Passagiers moeten daarom trap kunnen lopen en zelfstandig aan boord kunnen komen.
 • Baby’s:
  Alle vaarten: baby’s vermelden bij de boeking.
 • Rolstoelen/ kinderwagens:
  Voor de veiligheid moeten voor- en achterdek leeg blijven, daardoor is er geen ruimte om kinderwagens en rolstoelen te vervoeren. Voor inklapbare kinderwagens contact opnemen via het contactformulier.
 • Honden:
  Honden zijn niet toegestaan. Voor hulphonden vooraf contact opnemen via het contactformulier.
 • Meest gestelde vragen
Avondvaarten:

De meeste Rivieroevervaarten zijn overdag gepland, maar elk vaarseizoen worden er ook enkele avondvaarten geprogrammeerd. Bij deze vaarten vertrekken we vroeg in de avond om op een rustige rivier de ervaring op te doen van een weldadige avondzon en ook de excursie in een oevergebied heeft dan iets speciaals, de natuur bereidt zich voor op de nacht. Tijdens de terugreis kan hopelijk worden genoten van een mooie ondergaande zon.

Vaarseizoen 2021

 • De vaarten tot en met juli zijn gepubliceerd, maar helaas zijn vaarten tot 5 juni nog niet mogelijk. In deze planning gaan we er vanuit dat we net als vorig jaar nog niet in de natuurgebieden mogen wandelen, dus wordt er alleen gevaren.
 • Omdat het nog niet zeker is dat we in juni weer mogen varen, is boeken nu nog niet mogelijk. Wellicht dat er vanaf 18 mei geboekt kan worden, maar dat is natuurlijk afhankelijk van wat de overheid besluit.
 • De maximum capaciteit van De Blauwe Bever is in normale omstandigheden 55 passagiers.
  Aangepast aan de Covid-19 regels is het maximum aantal passagiers tussen de 18 en 26 personen en zijn de prijzen voor een volwassene € 18,- en voor kinderen van 0 t/m 12 jaar € 9,-.
 • De overheid heeft aangegeven dat we tot augustus rekening houden moeten houden met varen onder coronaregime. Mogelijk dat in augustus, september en oktober vaartochten kunnen worden aangeboden zonder beperkende maatregelen.

Ons vaarprogramma

Hieronder vind je een overzicht van alle vaarten tot en met juni. Als je op de knop Boeken klikt, kun je de beschrijving van de vaart lezen.