Je bent hier:

Rivieroevervaarten

In april en mei vaart De Blauwe Bever voornamelijk één keer in het weekend en daarna meerdere dagen per week, met uitzondering van de maandagen. In het hoog seizoen, (juli en augustus) varen we bijna dagelijks.  De vaarten duren ongeveer twee en een half uur en zijn altijd op dezelfde wijze opgebouwd; drie kwartier varen, drie kwartier excursie in een natuurgebied en weer drie kwartier terugvaren. Onze vaarten beginnen en eindigen altijd op dezelfde locatie.

De vaar- en wandelexcursies worden begeleid door deskundige gidsen. Onze vaarten richten zich op alles wat op de rivier, de oevers en het landschap eromheen te zien en te ervaren is. Op de heenreis vertelt de gids uitvoerig over de rivier, de oevers, de dieren (veelal vogels) en verdere bijzonderheden. Ongeveer halverwege de vaartocht meert  het schip af en ga je over de lange loopplank aan wal met de gids voor de  wandeltocht door het natuurgebied. Hier komt het goed schoeisel van pas, rivieroevers zijn vaak drassig. Tijdens de wandeling staat de gids regelmatig stil bij de bijzondere planten en geeft uitleg. Hij wijst ook op sporen van de oeverbewoners.

Goed om te weten voordat je een vaart reserveert

  • Goed ter been: Het schip heeft, steile trappen naar het boven- en benedendek (toilet) en een lange smalle loopplank. Passagiers moeten daarom trap kunnen lopen en zelfstandig aan boord kunnen komen.
  • Baby’s: Alle vaarten: baby’s vermelden bij de boeking.
  • Rolstoelen, rollators en kinderwagens: Voor de veiligheid moeten voor- en achterdek leeg blijven, daardoor is er geen ruimte om kinderwagens, rollators en rolstoelen te vervoeren. Voor inklapbare kinderwagens contact opnemen via het contactformulier.
  • Honden: Honden zijn niet toegestaan. Voor hulphonden vooraf contact opnemen via het contactformulier.
  • Meest gestelde vragen
Avondvaarten:

De meeste Rivieroevervaarten zijn overdag gepland, maar elk vaarseizoen worden er ook enkele avondvaarten geprogrammeerd. Bij deze vaarten vertrekken we vroeg in de avond om op een rustige rivier de ervaring op te doen van een weldadige avondzon en ook de excursie in een oevergebied heeft dan iets speciaals, de natuur bereidt zich voor op de nacht. Tijdens de terugreis kan hopelijk worden genoten van een mooie ondergaande zon.

Bekijk hieronder de laatste vaarten in 2021.