Je bent hier:

Rivieroevervaarten

De voorbereidingen voor het vaarplan 2023 zijn al weer begonnen. Zodra het vaarplan gereed is zullen wij de eerste vaarten publiceren en kun je boeken.
Via de knop hieronder kun je melden dat je geïnformeerd wilt worden als er weer geboekt kan worden.

In april en mei vaart De Blauwe Bever voornamelijk één keer in het weekend en daarna meerdere dagen per week, met uitzondering van de maandagen. In het hoog seizoen, (juli en augustus) varen we bijna dagelijks.  De vaarten duren ongeveer twee en een half uur en zijn altijd op dezelfde wijze opgebouwd; drie kwartier varen, drie kwartier excursie in een natuurgebied en weer drie kwartier terugvaren. Onze vaarten beginnen en eindigen altijd op dezelfde locatie.

De vaar- en wandelexcursies worden begeleid door deskundige gidsen. Onze vaarten richten zich op alles wat op de rivier, de oevers en het landschap eromheen te zien en te ervaren is. Op de heenreis vertelt de gids uitvoerig over de rivier, de oevers, de dieren (veelal vogels) en verdere bijzonderheden. Ongeveer halverwege de vaartocht meert  het schip af en ga je over de lange loopplank aan wal met de gids voor de  wandeltocht door het natuurgebied. Hier komt het goed schoeisel van pas, rivieroevers zijn vaak drassig. Tijdens de wandeling staat de gids regelmatig stil bij de bijzondere planten en geeft uitleg. Hij wijst ook op sporen van de oeverbewoners.

Belangrijke informatie voordat je een vaart reserveert

  • Goed ter been: Het schip heeft, steile trappen naar het boven- en benedendek (toilet) en een lange smalle loopplank. Passagiers moeten daarom trap kunnen lopen en zelfstandig aan boord kunnen komen.
  • Het dragen van stevig schoeisel wordt aangeraden.
  • U kunt aan boord uitsluitend met pin betalen. U kunt dus niet met contant geld betalen. Wij accepteren geen creditcards.
  • Baby’s: Alle vaarten: baby’s vermelden bij de boeking.
  • Rolstoelen, rollators en kinderwagens: Voor de veiligheid moeten voor- en achterdek leeg blijven, daardoor is er geen ruimte om kinderwagens, rollators en rolstoelen te vervoeren. Voor inklapbare kinderwagens contact opnemen via het contactformulier.
  • Honden: Honden zijn niet toegestaan. Voor hulphonden vooraf contact opnemen via het contactformulier.
  • Meest gestelde vragen

Bekijk hier alleen de Avondvaarten

Je bent hier: