Je bent hier:

Het vaarseizoen 2021 is voorbij. Wij verwachten dat het schema voor het nieuwe vaarseizoen eind februari/begin maart 2022 op deze site wordt geplaatst.
Wil je geïnformeerd worden wanneer de vaarten online komen, meld je dan hiervoor aan via onderstaande knop: Vaarplan 2022.
Wil je varen met een grotere groep kies dan voor de knop: Chartervaart.

Chartervaart voor onderwijsinstellingen

Onderwijsvaarten worden georganiseerd voor alle niveaus van onderwijs variërend van basisscholen tot aan universitaire opleidingen. Het programma wordt samen met de onderwijsinstelling vastgesteld.

Het schip en de excursie bieden een uitgelezen mogelijkheid om de natuur van nabij te ervaren. Tijdens de vaarten wordt op een educatieve manier, uitleg gegeven over de rivier, het waterbeheer en de natuur, waarbij het beleven belangrijk is. Het programma van die vaart wordt in overleg opgesteld.

Verschillende basisscholen hebben de weg naar de Blauwe Bever gevonden, maar ook het middelbaar en hoger onderwijs en de Wageningse universiteit weten inmiddels dat vaarten zo worden aangepast, dat het aansluit bij de (school)projecten. Ook hier kan worden samengewerkt in de voorbereiding van de vaart, bijvoorbeeld door het assisteren bij of het geven van een voorbereidingsles in de klas door een ervaren gids van onze stichting.

Er is een beperkte mogelijkheid tot het verlenen van subsidies aan onderwijsinstellingen, die zelf onvoldoende middelen hebben voor de financiering van een onderwijsvaart. In die gevallen kan bij de Stichting Vrienden van De Blauwe Bever een financiële bijdrage worden gevraagd. 

Goed om te weten voordat je een vaart reserveert

  • Goed ter been: Het schip heeft, steile trappen naar het boven- en benedendek (toilet) en een lange smalle loopplank. Passagiers moeten daarom trap kunnen lopen en zelfstandig aan boord kunnen komen.
  • Baby’s: Alle vaarten: baby’s vermelden bij de boeking.
  • Rolstoelen, rollators en kinderwagens: Voor de veiligheid moeten voor- en achterdek leeg blijven, daardoor is er geen ruimte om kinderwagens, rollators en rolstoelen te vervoeren. Voor inklapbare kinderwagens contact opnemen via het contactformulier.
  • Honden: Honden zijn niet toegestaan. Voor hulphonden vooraf contact opnemen via het contactformulier.
  • Meest gestelde vragen

Klik op een van de foto’s om door de grote afbeeldingen te bladeren.