De leukste rijnoevervaarten van Nederland met de Blauwe Bever

    E-mail: info@deblauwebever.nl

Nieuwsberichten:

Eerste bruidspaar op de Blauwe Bever

Geplaatst op: 7 juni 2017

Op 3 juni had De Blauwe Bever de primeur om een bruidspaar te ontvangen; lunch en bubbels aan boord! Daarna een mooie vaartocht langs Rhenen naar ’t Kalkoentje, voor de huwelijksvoltrekking. (meer…)


extra vaarten aan programma toegevoegd!

Geplaatst op: 25 mei 2017

De Blauwe Bever mag zich in grote belangstelling voor de vaarten verheugen.
We hebben daarom 2 vaarten toegevoegd met als bestemming het Smalspoormuseum in Heteren (12 juli en 9 augustus), dat speciaal voor ons op woensdagmiddag opengaat.
Daarnaast nog een extra vaart op 31 juli vanaf reacreatiepark Eiland van Maurik in de Betuwe, naar Werk aan de Groeneweg, één van de vele forten bij de Lek. Zie onder online reserveren op deze website


Met de Blauwe Bever: bezichtiging vanaf het water van de aanleg van natuur- en recreatieproject bij Heteren

Geplaatst op: 14 mei 2017

In de Randwijkse Waarden nabij Heteren wordt hard gewerkt aan de realisatie van een prachtig recreatie- en natuurgebied.
Op vrijdag 12 en zaterdag 13 mei heeft het unieke bovendek van De Blauwe Bever haar nut weer bewezen bij de rondvaarten rondom de zandklasseerinstallatie Rotterdam 55. Vanaf het hooggelegen dek hadden de passagiers een uitstekend zicht op de projectlokatie.
De vele bezoekers werden door gidsen geïnformeerd en konden op deze wijze van nabij zien hoe zo’n installatie functioneert.

 


Sporen van beveractiviteit waargenomen bij excursie Wageningse Bovenpolder

Geplaatst op: 4 mei 2017

Tijdens enkele excursies in de Wageningse Bovenpolder hebben de deelnemers indrukwekkende omgeknaagde bomen en een echte beverburcht met eigen ogen kunnen waarnemen. Ook vonden we sporen bij een aanlandingsplaats van de bevers.


Schroeven Blauwe Bever gerepareerd

Geplaatst op: 12 april 2017

 

Op zondag 2 april vertrok de bemanning ’s morgens voor de lange reis van Wageningen naar Werkendam. Bij scheepswerf  De Waal is het schip de volgende dag in alle vroegte uit het water getild.

De schroeven zijn gedemonteerd en bij Joore weer helemaal opgeknapt. Dinsdag 4 april reed de bemanning om 06:00 uit Rhenen weg naar Werkendam. Bij aankomst waren de schroeven alweer gemonteerd en kon in de vroege ochtend de thuisreis weer beginnen. Vol trots kon de bemanning melden dat het schip weer als vanouds haar maximumsnelheid van 17 Km/h haalde.

 

 

 


Schip De Blauwe Bever is als nieuw door inzet van vele vrijwilligers

Geplaatst op: 12 april 2017

Sinds het schip op 22 februari 2017 is overgedragen aan onze Stichting Rijnoevervaarten, hebben veel betrokken vrijwilligers zich beziggehouden met het schilderen (in de nieuwe kleuren van de stichting blauw-geel) van het schip en het opknappen van het interieur. Het is al met al een complete face-lift, het interieur is geheel opgefrist!


Eerste chartervaart stichting Rijnoevervaarten

Geplaatst op: 29 maart 2017

Op 28 maart was eerste chartervaart onder de vlag van de nieuwe stichting Rijnoevervaarten, met aan boord een 50- jarig bruidspaar, die De Blauwe Bever uitgekozen heeft als hun huwelijksbootje na 50 jaar. De bruidegom is een oud- werknemer van het Utrechts Landschap en was blij dat de nieuwe stichting het schip behouden heeft en hij daardoor in de gelegenheid was hierop zijn familie te ontvangen voor een historische vaart, vroeg in het voorjaar met prachtig weer.


De Blauwe Bever blijft in de vaart!

Geplaatst op: 8 februari 2017

De provincie Utrecht en alle 7 Nederrijn- gemeenten hebben de doorstart omarmd door het verstrekken van een éénmalige financiële bijdrage, in het kader van de focus op natuurbeleving, versterking van de leefomgeving, toerisme en recreatie. Ook enkele regionale bedrijven en instanties hebben een bijdrage verstrekt waardoor het vaarseizoen 2017 gered is. (meer…)