De leukste rijnoevervaarten van Nederland met de Blauwe Bever

    E-mail: info@deblauwebever.nl

Nieuwsberichten:

Vaart van 24 augustus van Wageningen naar Kasteel Doorwerth volgeboekt

Geplaatst op: 13 augustus 2017

De vaart van 24 augustus is volgeboekt, daarom is deze niet meer zichtbaar in het overzicht van de vaarten onder ONLINE RESERVEREN.
De vaart vertrekt om 13.00 uur van Wageningen Havenkanaal-Grebbedijk (‘t Stek).
Zorgt u ervoor minstens 15 minuten voor vertrek aanwezig te zijn.
Van de opstapplaats varen we oostwaarts langs de Wageningse Berg en Renkum naar kasteel Doorwerth.
Bij het kasteel wordt U opgewacht door een gespecialiseerde gids die u van alles vertelt over de geschiedenis en de ligging van het kasteel. Dan naar binnen waar U langs smalle gangen en trapjes diverse vertrekken te zien krijgt. Na afloop kunt u desgewenst wat drinken in het kasteelcafé of de kruidentuin van het kasteel bezoeken. Na afloop varen we op ons gemak weer naar Wageningen. Terug rond 17.00 uur.


Tocht van 5 september naar Fort Everdingen en Bierbrouwerij nu met extra uitgebreid programma!

Geplaatst op: 13 augustus 2017

U gaat bij deze tocht èn een eind varen, èn u krijgt een rondleiding door Fort Everdingen èn u krijgt de kans de ambachtelijke bierbrouwerij te bezoeken en te proeven. Een heerlijke tocht voor een lange vakantiemiddag.


Kinderen op zoek naar schat in de Maneswaard bij Piratenvaart

Geplaatst op: 30 juli 2017

Op woensdag vertrokken er vanuit Rhenen 31 kinderen en 24 volwassenen met piratenkapitein Schier aan het roer van de Blauwe Bever. Ze vertrokken in oostelijke richting. In een oude brief die Kapitein Haak lang geleden geschreven heeft, stonden enkele aanwijzingen over de te varen route. Ook stond daarin dat hij een mooie plek voor zijn schat had gevonden.
De kinderen gingen heerlijk mee in het verhaal. Eenmaal aan land moesten ze een spoor volgen en werd de schat uiteindelijk gevonden. Ze kregen allemaal een munt uit de schatkist. De schatkist werd bewaakt door een hedendaagse piraat, die hen na afloop trakteerde op een welverdiende beker limonade. De beker mochten de kinderen meenemen als herinnering aan de piratenvaart met de Blauwe Bever.


Blauwe Bever te zien op TV Gelderland in de reeks “Dit is mijn Gelderland”

Geplaatst op: 12 juli 2017

Op 27 juni maakte TV Gelderland opnamen met de Blauwe Bever, het team, en onze gasten.
Nu te zien op TV Gelderland – Dit is mijn Gelderland .


Eerste bruidspaar op de Blauwe Bever

Geplaatst op: 7 juni 2017

Op 3 juni had De Blauwe Bever de primeur om een bruidspaar te ontvangen; lunch en bubbels aan boord! Daarna een mooie vaartocht langs Rhenen naar ’t Kalkoentje, voor de huwelijksvoltrekking. (meer…)


Met de Blauwe Bever: bezichtiging vanaf het water van de aanleg van natuur- en recreatieproject bij Heteren

Geplaatst op: 14 mei 2017

In de Randwijkse Waarden nabij Heteren wordt hard gewerkt aan de realisatie van een prachtig recreatie- en natuurgebied.
Op vrijdag 12 en zaterdag 13 mei heeft het unieke bovendek van De Blauwe Bever haar nut weer bewezen bij de rondvaarten rondom de zandklasseerinstallatie Rotterdam 55. Vanaf het hooggelegen dek hadden de passagiers een uitstekend zicht op de projectlokatie.
De vele bezoekers werden door gidsen geïnformeerd en konden op deze wijze van nabij zien hoe zo’n installatie functioneert.

 


Sporen van beveractiviteit waargenomen bij excursie Wageningse Bovenpolder

Geplaatst op: 4 mei 2017

Tijdens enkele excursies in de Wageningse Bovenpolder hebben de deelnemers indrukwekkende omgeknaagde bomen en een echte beverburcht met eigen ogen kunnen waarnemen. Ook vonden we sporen bij een aanlandingsplaats van de bevers.


Schroeven Blauwe Bever gerepareerd

Geplaatst op: 12 april 2017

 

Op zondag 2 april vertrok de bemanning ’s morgens voor de lange reis van Wageningen naar Werkendam. Bij scheepswerf  De Waal is het schip de volgende dag in alle vroegte uit het water getild.

De schroeven zijn gedemonteerd en bij Joore weer helemaal opgeknapt. Dinsdag 4 april reed de bemanning om 06:00 uit Rhenen weg naar Werkendam. Bij aankomst waren de schroeven alweer gemonteerd en kon in de vroege ochtend de thuisreis weer beginnen. Vol trots kon de bemanning melden dat het schip weer als vanouds haar maximumsnelheid van 17 Km/h haalde.

 

 

 


Schip De Blauwe Bever is als nieuw door inzet van vele vrijwilligers

Geplaatst op: 12 april 2017

Sinds het schip op 22 februari 2017 is overgedragen aan onze Stichting Rijnoevervaarten, hebben veel betrokken vrijwilligers zich beziggehouden met het schilderen (in de nieuwe kleuren van de stichting blauw-geel) van het schip en het opknappen van het interieur. Het is al met al een complete face-lift, het interieur is geheel opgefrist!


Eerste chartervaart stichting Rijnoevervaarten

Geplaatst op: 29 maart 2017

Op 28 maart was eerste chartervaart onder de vlag van de nieuwe stichting Rijnoevervaarten, met aan boord een 50- jarig bruidspaar, die De Blauwe Bever uitgekozen heeft als hun huwelijksbootje na 50 jaar. De bruidegom is een oud- werknemer van het Utrechts Landschap en was blij dat de nieuwe stichting het schip behouden heeft en hij daardoor in de gelegenheid was hierop zijn familie te ontvangen voor een historische vaart, vroeg in het voorjaar met prachtig weer.