De stichting vrienden van De Blauwe Bever  heeft ook dit jaar weer een vaart met de Blauwe Bever aangeboden aan de Quiet Community Nijmegen. 

Wat doet Quiet

Quiet zet zich in voor Nijmegenaren in armoede. Met behulp van lokale sponsors zorgen ze dat iedereen mee kan doen. Bijvoorbeeld met een fietsreparatie, een etentje, een knipbeurt of een dagje naar de dierentuin. Zo maken ze het leven net even leuker voor mensen die hier zelf geen geld voor hebben. Een keer niet aan de rekeningen denken en uit je isolement komen en zo het leed verzachten. Daar gaat het om. Het ondersteunen van Quiet, juist in de huidige tijd waarin armoede alleen maar toeneemt, is erg belangrijk.

Vorig jaar heeft  De Blauwe Bever voor de eerste keer een vaart  met een natuurexcursie aangeboden aan Quiet Nijmegen. En dat werd geweldig gewaardeerd. Daarom is er dit jaar weer een vaart aangeboden door de Blauwe Bever.
Hieronder het verslag van Quiet over deze vaart, dit spreekt boekdelen en maakt ons allemaal blij:

“ Quiet op safari”
Met de bus rijden we met z’n allen van Nijmegen naar Wageningen. Op de kade staat de bemanning ons al op te wachten: vandaag gaan we op safari. Terwijl we ons op het dek in de zon nestelen, krijgen we verrekijkers en uitleg over alles wat we zien. Een hele middag alleen maar buiten zitten en genieten. Heel fijn om er even helemaal uit te zijn. Tijdens onze wandeling in de Blauwe Kamer plukken we bloemen en vertellen de (heel-veel-wetende) gidsen over alles in de natuur wat we kunnen plukken en eten. Aan boord maken we muntthee van de geplukte munt.
De terugweg is een feestje. We maken foto’s in de ondergaande zon en zingen voor de verjaardag van N. De Blauwe Bever gidsen en maatjes doen vrolijk mee. Een jongen van 9 jaar is ondertussen met veel serieuzere zaken bezig. Hij mag achter het roer en vaart ons terug naar huis en doet dit zo goed dat hij zijn vaarcertificaat verdiend. Terecht! We hebben het verschil met de echte kapitein niet gemerkt.
Ook de Quiet-vrijwilligers waren erg enthousiast, niks leuker dan mensen, die het in het dagelijks leven toch best wel zwaar hebben, te zien opbloeien omdat ze een hele middag alleen maar hoeven te genieten. De Blauwe Bever werd dan ook heel erg bedankt voor deze topdag. Zowel de vrijwilligers als de leden van Quiet  vonden het mooi om te zien hoeveel hart de vrijwilligers van De Blauwe Bever voor de omgeving langs de rivier hebben en hoe ongelooflijk veel zij weten. Ze noemden het zeker een aanrader!

De Stichting Rijnoevervaarten, een vrijwilligersorganisatie die de Blauwe Bever exploiteert zonder winstoogmerk wil komend jaar meer mensen met een kleinere beurs (onder de armoede grens) kennis laten maken met de schitterende rivieroevervaarten en natuurgebieden en daarom willen wij deze gratis vaarten uitbreiden. Als vrijwilligersorganisatie zijn onze middelen echter te beperkt om dit volledig zelf te kunnen bekostigen. Daarom vragen wij via Rabo clubsupport hiervoor extra middelen. Het gaat om 4 vaarten met een bedrag van € 2.800,- Zo willen wij deze mensen en vooral kinderen een onvergetelijk middag geven. Binnenkort kunnen Rabo-leden op ons stemmen via de Rabobank app.