Afgelopen donderdag, 17 juni, was Martha Stuy, sinds eind vorig jaar voorzitter van De Blauwe Bever,  te gast bij het nieuwsprogramma ‘90 IN DE REGIO’, een programma van de lokale omroep Regio90 FM, gevestigd in Leersum, dat een luisterpubliek heeft vanaf Rhenen tot in Houten.

Natuurparken en Cultuurhistorische monumenten
Martha vertelde aan interviewster Hetty Thijssen in een drietal blokjes, van in totaal zo’n 20 minuten, allerlei wetenswaardigheden  over de Blauwe Bever. Daarbij kwamen onder andere ook  de coronabeperkingen, die een grote impact hebben op ons vaarprogramma aan de orde. Uiteraard werd er ook gesproken over de vaarten, waarbij bezoeken aan natuurgebieden en culthistorische monumenten weer mogelijk zijn.  De veiligheid aan boord, de inzet van veel en goed gekwalificeerde vrijwilligers en de historie van het safarischip werden ook besproken.
Het werd een levendig en enthousiast interview met beide dames, wat het luisteren tot een waar genoegen maakt.

Code Oranje
Opmerkelijk was het gesprek over een geplande vaart van vrijdag 18 juni, de eerste publieksvaart in de avond dit jaar, die moest worden afgelast omdat het KNMI code Oranje (“grote kans op gevaarlijk of extreem weer”) voor die dag had afgegeven. Dat het dit keer geen loos alarm betrof, bleek de volgende dag toen Leersum, waar het interview plaatsvond, zwaar door de voorjaarsstorm werd getroffen.

Hetty Thijssen (links)  van Regio90 FM interviewt Martha Stuy.

De hele uitzending van het nieuwsprogramma ‘90 in de regio’ van Regio90 FM op 17 juni j.l. kan worden beluisterd via programma GEMIST op de website van de omroeporganisatie (opent in een nieuw tabblad).

In bijgaande fragmenten zijn de interviews te beluisteren.

Fragment Omschrijving Duur
1 Aankondiging door Hetty Thijssen

0’54”
2 Aan de ketting, vandaag weer varen en morgen code oranje

6’16”
3 Fragment ‘Reisje langs de Rijn, Rijn, Rijn….’

1’00”
4 Passagiersvaarten op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag
8’25”
5 We hebben ook afspraken voor vaarten met scholen
6’02”