Op dinsdag 10 augustus 2021 werd De Blauwe Bever door piraten geënterd.

Ruim van tevoren werd aan het schip een piratenuitstraling gegeven. De weersverwachting zag er gunstig uit: “mooi weer met misschien een enkele spat regen”. Bij het verlaten van het schip op Schateiland (Jufferswaard) hebben we drie spatten geïncasseerd en daar is het bij gebleven. Schitterend weer dus.

Rond de klok van 13.30 uur werd er ingescheept. De kinderen moesten als proef eerst de kanonskogel vangen om toegelaten te worden op het piratenschip. Piraten Gniep en Gluip gaven daarna toestemming om aan boord te gaan. Piraat Gerrit Goud Glans verwelkomde de kinderen en wees de plaatsen aan, nadat eerst handen door piraat Knap coronaproef gereinigd waren.

Onderweg leerden de aspirant piraten alles over windrichtingen, stroomaf- en -opwaarts en over de functie van kribben. Ook leerden ze hoe je kunt overleven op het land. Daarvoor werden moed, kracht en de zintuigen getest (hoeveel kinderen zijn achter je geslopen). Govert vertelde dat hij Gniep en Gluip niet meer vertrouwde en daarom zijn schat verborgen had op voor hem bekend terrein. Hij wist niet dat Gniep en Gluip hem achtervolgd waren en gezien hadden dat de schatkist vol met goud niet dicht zat. Daardoor was hij 10 goudklompjes verloren. Omdat het donker was en je na zonsondergang niet in het terrein mag komen werden ze ook nog eens door de boswachter achtervolgd. Gniep en Gluip hadden op de vlucht voor de boswachter dennenappels ter markering van de tocht in de bomen achtergelaten.
De aspirant piraten gingen aan de hand van de goudklompjes en de dennenappels op zoek naar de schat.

Nadat de schat was gevonden en er werd genoten van limonade werd er teruggelopen naar het schip. Aan de Rijn gingen de kinderen spontaan afval en rommel opruimen.

Op de terugvaart kreeg iedere aspirant piraat een dukaat en een diploma.

Klik op een afbeelding om de normale grootte te zien en er doorheen te bladeren.