De laatste loodjes ….
voordat het ruime sop gekozen kan worden.

De onderhoudsploeg, ook allemaal vrijwilligers van de Blauwe Bever, is deze winter druk aan ’t werk. Er gebeurt van alles, waar u en ik niet zoveel van merken, maar wat essentieel is voor een veilige en goede vaart van ons safarischip. En dus zijn de volgende zaken aangepast.

Stuurhut
Zo is onlangs het dak van de stuurhut vernieuwd. Nico Bijl, coördinator techniek hierover.  “Dat stond voor deze periode gepland, slechte plekken vervangen was eigenlijk geen optie meer, de schipper moet natuurlijk wel een goed dak boven zijn hoofd hebben”. Ook het interieur van de stuurhut krijgt een facelift. Rolgordijntjes tegen een te felle zon of de avondverlichting op het schip en tenslotte een goede verfbeurt. “dat zijn de zaken die nu we nu gaan oppakken”

Veiligheid voorop.
Op dit moment worden ook werkzaamheden uitgevoerd in het kader van de certificering van de stuurinrichting. “Daarvoor zijn we nu een aantal leidingen aan het vervangen, niets spannends, maar het moet wel gebeuren om De Blauwe Bever weer veilig naar mooie plekjes te kunnen laten varen”, aldus Nico.
Tegen het eind van de winterperiode als het weer wat warmer wordt en het zonnetje wat vaker aan de hemel staat wordt het buitenwerk, waar nodig onder handen genomen.  “Dat komt vaak neer op het bijwerken van kleine beschadigingen, een schilderbeurt om het schip er weer spic en span uit te laten zien”.

Ook belangrijk.
Het is natuurlijk geen veiligheidsissue, maar ook belangrijk om de Blauwe Bever varende te houden. De banners van onze sponsors hebben een stevige wasbeurt ondergaan en hangen vrolijk wapperend aan de lijn te drogen. Zonder hun bijdragen, de betalende passagiers en de inzet van zo’n tachtig vrijwilligers is het niet mogelijk het komende vaarseizoen weer het ruime sop te kiezen.

Vaarseizoen 2021
Wij zullen er in ieder geval klaar voor zijn, het vaarprogramma is klaar. Het spannende hiervan is of we überhaupt mogen varen, misschien varen nog (een deel van het seizoen) onder het coronaregime  of kunnen we ons volledig vaarprogramma weer uitvoeren. Vooralsnog staat het vaarprogramma t/m juni op de site, waarbij rekening wordt gehouden met eventuele coronabeperkingen, zover we die nu kunnen verwachten. Zodra daar meer nieuws over is, wordt dit op de website gepubliceerd.