De Blauwe Bever xx heeft afgelopen zaterdag, 16 november dienst gedaan als pakjesboot voor de intocht van Sinterklaas in Rhenen.
Iedereen weet en velen hebben gezien dat de Goedheiligman met de trein in Apeldoorn aankwam. Na de feestelijkheden daar lag de tot Pakjesboot 10 omgetoverde Blauwe Bever klaar aan de kade van het Apeldoorn-Dierens Kanaal, via dit kanaal, de IJssel en tenslotte de Nederrijn bereikte de Sint en zijn Pieten zo rond 17.30 uur de kade in Rhenen, waar duizenden kindertjes hoopvol op zijn komst wachtten.
Leden van de muziekvereniging Ons Genoegen, die jaarlijks dit grandioze kinderfeest organiseren, hadden de Blauwe Bever prachtig omgebouwd tot Pakjesboot, inclusief de Spaanse vlag en een sfeervolle boordverlichting. Ook leverde OG de muziekpieten, die op voortreffelijke wijze sinterklaasliedjes speelden.

Wel had Sinterklaas zijn eigen Spaanse schipper Francesco meegenomen, die het schip veilig naar de haven van Rhenen bracht. Dit keer geen moeilijke klus: “het was prachtig weer, windstil, heldere hemel en de maan scheen mooi door de bomen”, aldus Francesco.
Het beviel Sint zo goed, dat hij gelijk het schip heeft afgehuurd voor zijn afvaart uit Wijk bij Duurstede op 6 december als hij teruggaat naar Spanje.

Maar zover is het nog lang niet, de komende weken kan de jeugd in Nederland nog volop genieten van de goedgeefse bisschop uit Mira, onze Sinterklaas en zijn Pieten.

Meer bever nieuws: