Dinsdag 22 oktober om klokslag 13.30 uur zijn we uitgevaren met 44 passagiers aan boord.
De kinderen waren dik in de meerderheid en sommigen waren weer erg leuk, grappig of mooi verkleed.
En …wat hebben we geboft met het weer! De kinderen vonden het wel heel jammer dat de professor (…tja het is herfst…) door ziekte was geveld en er niet bij kon zijn. Wicka, René de bosonderzoeker, Lidia (aspirant) en ik, Lampje hebben stinkend ons best gedaan.
In de Wageningse Bovenpolder was van alles te zien, ruiken, voelen, horen en te proeven. We hebben heel veel muizengaatjes gezien en zelfs een dode woelmuis.
De bevers hadden langs het water van de rivier afgeknabbelde takken voor ons achtergelaten. We hebben aan poep van de paarden geroken en ontdekt dat dit niet stinkt.
Mooie gekleurde blaadjes, bessen en zaden die werden opgeplakt om omgetoverd te worden in een mooi schilderijtje. En toen we bijna klaar waren stond op de zomerkade een maatje van het schip met limonade. Nou dat was lekker!
Terug aan boord mochten de kinderen hun gevonden schatten laten zien en er over vertellen. In Rhenen aan de Rijnkade ging iedereen moe maar voldaan van boord.

Nb. Er was een meisje die niet geloofde dat professor Speurneus echt bestaat. Nou die heb ik even mooi uit de droom geholpen en beneden in de kajuit het artikel met foto van de professor en mij laten zien. Goh..zei ze verbaasd de professor is echt en ook nog een mevrouw.

Hartelijke groet “Lampje”

Hieronder enkele foto’s voor een indruk. Door op een foto te klikken wordt het originele formaat getoond.

Wicka en Lampje en de gidsen.

Het was wel spannend.

Een jonge speurneus.

Matroos in het kraaiennest.

Tableau van vondsten