Een viertal studenten houdt zich de komende tijd bezig met het Sinterklaasjournaal in Ede. Afgelopen woensdag werden daarvoor opnamen gemaakt aan boord van De Blauwe Bever.

Daarbij was ook al een Test Piet aanwezig, blijkbaar vooruitgestuurd door Sint-Nicolaas om te kijken of de voorbereidingen voor de intocht van de goedheiligman in Nederland goed verlopen.
Het safarischip De Blauwe Bever wordt in november omgebouwd naar de pakjesboot om dan over de Rijn naar Rhenen te varen om daar Sinterklaas tijdens zijn intocht af te leveren.
De filmploeg van het Technova College was aan boord om het verhaal te filmen van de Test Piet, die samen met een neef van Sinterklaas, op de Blauwe Bever aanwezig is.

De opnamen worden op 11 november getoond in het Sinterklaasjournaal bij Ede TV en zijn dan ook zichtbaar op YouTube kanaal van Ede TV.

Het opnameteam van Technova en de bemanning van De Blauwe Bever: vlnr Edwin (maatje), Laurens (camera), Louis (camera), Testpiet Mark, piraat Thijs, Elena (geluid), Peter (schipper) en Ruben (runner). (foto: Wim Lauffer)