De leukste rijnoevervaarten van Nederland met de Blauwe Bever

    E-mail: info@deblauwebever.nl

De schipper

De schipper zorgt voor het veilig besturen van het schip, zowel bij vertrek, op de rivier en bij aankomst.

De matroos

De matroos assisteert bij het aan- en afmeren van het schip en het veilig aan en van boord gaan van de passagiers. Ook zorgt hij voor het aanreiken van de kinderzwemvesten.

Het maatje

Het maatje is een man of vrouw waarvoor gastheerschap het uitgangspunt is. Naast het checken van uw reservering zorgen zij voor de inwendige mens. In de besloten benedenhut wordt koffie en thee gezet, bij koud weer is er ook warme chocomel en kopje- soep en er zijn snacks te koop.

De gids

De gids is een deskundige vrijwilliger (vaak van het Utrechts Landschap of van het Geldersch Landschap & Kasteelen); zij kennen het gebied als geen ander en leren u graag meer van de riviernatuur.

De vrijwilligers

Al deze vrijwilligers zijn zeer betrokken bij het safarischip en stonden te juichen toen het bestuur in oprichting in december 2016 kon besluiten om een doorstart te maken met de Blauwe Bever. Zij hebben hun hart al vele jaren aan het schip verpand.

De schippers krijgen vanwege hun bevoegdheid, samen met de matrozen die mede verantwoordelijk zijn voor de veiligheid van de passagiers, een geringe financiële tegemoetkoming; voor de overige vrijwilligers geldt een beperkte onkostenvergoeding.

De vrijwilligers zijn het hart van de organisatie: zonder hen kan er niet gevaren worden. De werkzaamheden die zij verrichten zijn geheel verschillend van aard, waardoor voor veel mensen het aantrekkelijk is om zich bij ons aan te sluiten. Wat nodig is: motivatie & vrije tijd. Vrijwilliger worden? Neem contact op via  info@deblauwebever.nl