De eerste twee vaarten dit jaar, op zaterdag 4 en zondag 5 juli, zijn succesvol verlopen. Als gevolg van de coronabeperkingen kregen de passagiers een vaste zitplaats toegewezen. Dat leverde aanvankelijk wat commentaar op, maar alle passagiers waren na afloop tevreden over de gekozen oplossingen.

Passagiers bleven goed op hun plek, maar gingen regelmatig op hun eigen plek staan, een acceptabele bewegingsoefening om stramme spieren weer even soepel te maken.

Omdat er geen natuurgebieden kunnen worden bezocht, is de vaartocht ingekort tot twee uur, ook dat bleek een goede keus.
Tijdens de eerste vaart waren er wat problemen met het gebruik van de microfoon, dat was even behelpen, maar door een wat andere opstelling van de luidsprekers behoorde dit ongemak de tweede vaart tot het verleden.,

Het weer werkte niet helemaal mee, vooral op zondag zorgden pittige regenvlagen met, zo nu en dan een windkracht 6, dat passagiers het ontbreken van de natuurwandeling konden waarderen. Om met een bekende voetballer te spreken: ‘”elk nadeel heb z’n voordeel’’ .

Bij het afmeren aan de Wageningse kade meldde De BOA (bijzondere opsporingsambtenaar, belast met de handhaving van de corona regels) zich op de kade, hij was tevreden over de wijze waarop De Blauwe Bever omgaat met de beperkingen.

De conclusie is dat alle passagiers begrip hadden voor de beperkingen en blij en tevreden waren met deze vaartocht, nadat een lange periode behoorlijk in hun bewegingen beperkt zijn geweest.

Al met al een zeer plezierige aftrap met enthousiaste mensen, ondanks het matige weer.

Met dank aan onze vrijwilligers Anja van der Spek, Fred Besseling en René Schuurmans, die verslag deden van de eerste vaarten in het coronatijdperk.