Uniek Schip

De Blauwe Bever is een stoer schip, waarop je vanaf het open, overdekte bovendek rechtstreeks van de rivier en het omringende landschap en de natuur kunt genieten. In de kleine, besloten benedenhut kan je je zo nodig opwarmen en zijn consumpties verkrijgbaar. De Blauwe Bever is een uniek schip, omdat het op plaatsen kan aanleggen, waar andere schepen niet kunnen komen, zoals bij de oever van een natuurgebied. Dat maakt onze vaarten echt bijzonder.

Het schip is voorzien van een passagiersruimte met houten banken op het overdekte bovendek. Voorts is er een kleine kajuit met vijftien zitplaatsen. De Blauwe Bever beschikt ook over toiletten. Naast de reddingsvesten voor volwassenen en kinderen zijn er ook verrekijkers aanwezig.

Varen op de Rivier

Tijdens de tocht vertelt de gids allerlei interessante zaken over wat er te zien is. Vast onderdeel van elke vaart is een excursie aan wal, een wandeling in een natuurgebied of een bezoek aan een kasteel, oude steenfabriek, een fort of een museum. Een stadswandeling in een van de karakteristieke stadjes langs de Nederrijn en de Lek is ook mogelijk. Dit alles onder leiding van een deskundige gids. We varen in het gebied tussen Arnhem en Wijk bij Duurstede en verder de Lek op tot voorbij Culemborg, met per vaart wisselende opstapplaatsen en bestemmingen.

Een vaart boeken

Via deze website kun je boeken en het schip is ook als geheel te huren (chartervaarten) voor bijvoorbeeld familie- of personeels-uitjes. Ook bieden we uitstekende, leerzame, boeiende, maar ook leuke mogelijkheden voor educatieve doeleinden, bijvoorbeeld voor scholen en natuurliefhebbers. Meer informatie over chartervaarten vind je in het menu onder Onze Vaarten – Chartervaarten.

Onze vrijwilligers

Sinds de oprichting van de Stichting Rijnoevervaarten wordt de organisatie rond De Blauwe Bever gerund door vele vrijwilligers. Tijdens het vaarseizoen zetten zij zich met hart en ziel in om de passagiers optimaal te laten genieten van ons vaarprogramma. In de wintermaanden verrichten zij zo nodig hand en spandiensten bij het technisch onderhoud. De gidsen leveren een aandeel in de planning voor het komende vaarseizoen.

Actueel

N233 Rijnbrug Rhenen afgesloten vanaf vrijdagavond 9 juni 2023, 20:00 uur tot maandagochtend 12 juni 2023, 05:00 uur. Dat betekent dat er in dat weekend geen verkeer mogelijk is over de Rijnbrug bij Rhenen.
De Rijnbrug is afgesloten voor al het gemotoriseerde verkeer.
Het verkeer wordt omgeleid via de A15, de A50, de A12, de N225 en de N781.
Fietsers en voetgangers maken gebruik van het fietspad over de Rijnbrug.
De veerponten Opheusden-Wageningen en Lexesveer varen wel.

Exploitatie van de Stichting

Het onderhoud van het safarischip,  is de grootste kostenpost. Daarbij hoort ook de certificering voor alle Nederlandse binnenwateren, de trainingen en keuringen van de bemanning met het oog op bevoegdheid en veiligheid. Daarnaast zijn er bedrijfskosten, zoals website, foldermateriaal advertentiekosten en havengelden.

De stichting genereert inkomsten ter dekking van de kosten uit kaartverkoop, charters, subsidies, giften en sponsoring, eventueel ook in natura. De stichting heeft geen winstoogmerk.