De Blauwe Bever heeft afgelopen weekend met 2 fantastische vaarten het seizoen 2022 afgesloten. Zaterdag was het de beurt aan de kinderen om met een vaart vanaf de Rijnkade in Rhenen te vertrekken en samen met professor Speurneus al varende een bijzondere manier van een “college” over het gebruik van zintuigen te krijgen. Kinderen en hun ouders hebben zich verbaasd welke geheimen en schatten er zijn in de natuur. Bij de Wageningse Boven polder werd aan wal gegaan, waar de kinderen met hun ouders onder begeleiding van een gids een wandeling deden door dit prachtige natuurgebied. Vele van de kinderen waren verkleed en hebben zichtbaar genoten van deze prachtige vaart en hebben ook nog eens veel opgestoken van wat hun allemaal is verteld door de gidsen en professor Speurneus.

Afgelopen zondag werd het seizoen definitief afgesloten met een vaart vanaf Wageningen naar de Blauwe Kamer, om daar onder begeleiding van gidsen van de Blauwe Bever een wandeling door de natuur te doen. Daarna is door een stukje stroomafwaarts te varen naar de Grebbeberg weer teruggevaren naar Wageningen. Tijdens de terugvaart konden de passagiers onder het genot van warme chocomelk en speculaas genieten van de fraaie oevers langs de Neder-Rijn.

De vrijwilligers van de Stichting Rijnoevervaarten, welke de Blauwe Bever exploiteert, zijn inmiddels achter de schermen weer druk bezig met de voorbereidingen voor het vaarplan 2023. Via dit formulier op de website kunnen geïnteresseerden zich aanmelden om een melding te ontvangen zodra er weer geboekt kan worden voor het nieuwe seizoen dat in april weer van start gaat.