Door een goede samenwerking van een aantal organisaties hebben medewerkers  van zorginstelling Zideris een leuk dagje uit aangeboden gekregen in Rhenen.
Op de zondagen 13 en 27 september werd hen een vaart met het safarischip De Blauwe Bever aangeboden, met daarbij een heerlijke barbecue bij restaurant het Kalkoentje. Ongeveer honderd medewerkers hebben op een van beide dagen genoten van het uitstapje.

Wat in het voorjaar begon als een idee om, ondanks alle beperkingen tijdens deze coronacrisis, toch wat reuring te krijgen in Rhenen, groeide uit tot een  gewaardeerd ‘dankjewel’ aan de zorgverleners, die tijdens de eerste coronagolf verantwoordelijk waren voor de gezondheid van de cliënten van Zideris.

 

Erwin Storm, eigenaar van restaurant De Koning van Denemarken, was op zoek naar een alternatief voor Koningsdag, die dit jaar, als gevolg van de coronacrisis dus, was afgelast.  Een variatie op Serious Request van NPO-Radio3, waarbij, tegen betaling een plaat kon worden aangevraagd, leek een mooie oplossing en kreeg al gauw via de sociale media veel aandacht vanuit Rhenen en omgeving. De opbrengst werd bestemd voor een leuke dag voor de cliënten van Zideris. Het geld stroomde binnen en al snel zag Storm, die Bart van Breenen (Cunehearen, Kerstfair, Rijnweek) erbij betrok, mogelijkheden om meer te doen dan iets leuks voor de cliënten.

Edwin Brink van Lionsclub De Grebbeleeuw werd erbij betrokken en gezamenlijk kwam men tot de conclusie dat, naast de festiviteiten voor de cliënten, een mooi ‘dankjewel’ aan de zorgverleners van Zideris een passende besteding zou zijn voor de opbrengst van diverse inzamelingsacties. Het geld stroomde binnen middels kleine bijdragen voor verzoeknummers en vervolgens ook via spontane donaties vanuit particulieren en het bedrijfsleven in Rhenen en Veenendaal. Uiteindelijk kwam er een bedrag van 10.000 euro beschikbaar, waarmee men aan de slag kon.

Een tocht over de Rijn met daarbij een uitgebreide barbecue bleek al snel een mooie lokale festiviteit, waarbij ook rekening gehouden kon worden met de nog steeds geldende coronabeperkingen. De Stichting Rijnoevervaarten, eigenaar van het safarischip De Blauwe Bever, werd benaderd en zegde haar medewerking toe voor deze bijzondere vaarten. Ook vond men als snel een locatie voor de barbecue. Eigenaar Nico Klaver van ’t Kalkoentje, fraai gelegen aan de Rijn stelde het terras en restaurant beschikbaar. De Blauwe Bever kan daar aanleggen en bij eventueel wat minder goede weersomstandigheden kan men overdekt of zelfs binnen genieten van de barbecue.

Op de zondagen 13 en 27 september werd op beide dagen een drietal vaarten georganiseerd, waarbij per vaart ongeveer 20 passagiers aan boord konden worden genomen. De organisatie van het festijn wilde de zorgmedewerkers verrassen en men kon zich dan ook aanmelden voor een verrassingstocht voor een van de drie tijdslots op een van de zondagen.

13 September bleek qua weersomstandigheden de ideale dag voor een boottocht en barbecue. De medewerkers genoten van een mooie vaartocht over de Rijn, waarbij de aanwezige gids van alles over het water en de natuur wist te vertellen. De barbecue in de fraaie tuin van ’t Kalkoentje was een klapper. Personeel van De koning van Denemarken en ’t Kalkoentje verwelkomde de gasten, zorgde voor een drankje en natuurlijk voor een prima stukje vlees op het vuur van de barbecue. Afgelopen zondag, 27 september waren de weersomstandigheden wat minder, lagere temperaturen en een bewolkte hemel. Gelukkig bleef het wel droog en gingen de passagiers wat warmer gekleed aan boord. Dankzij de inzet van velen beleefden ook zij veel plezier aan de vaart en de barbecue.

De deelnemers aan het festijn waren allen aangenaam verrast en konden de geste uitermate goed waarderen. Het is te hopen dat zij de huidige tweede golf goed doorkomen, waarbij de ervaringen uit de eerste periode de druk op het werk zal verminderen.

Hieronder enkele foto’s. Door op een afbeelding te klikken wordt deze in een pop-up venster geopend.

De drie initiatiefnemers bijeen bij de barbecue, vlnr Edwin Brink, Bart van Breenen en Erwin Storm.

De kok bezig met de voorbereiding van de barbecue, op de achtergrond meert De Blauwe Bever af bij ’t Kalkoentje na de vaartocht vanaf Rhenen.

Edwin Brink (in een witte polo) verwelkomt, namens de organisatie de eerste gasten voor het aan boordgaan van De Blauwe Bever.