De leukste rijnoevervaarten van Nederland met de Blauwe Bever

    E-mail: info@deblauwebever.nl

Professor Speurneus sluit succesvol vaarseizoen van De Blauwe Bever af

Op 24 oktober koos de Blauwe Bever voor de laatste maal dit jaar het ruime sop voor een fantastische kleurrijke kindervaart.
Het safarischip was volgeboekt met enthousiaste kinderen, waarvan het merendeel zich ook nog eens mooi en kleurig verkleed had.
Professor Speurneus gaf op een bijzondere manier “college” over het gebruik van zintuigen en zijn assistenten, dit keer Lampje en de goede heks Autumna.
Autumna vertelde dat zij er bijvoorbeeld voor zorgt, dat de blaadjes eerst gaan kleuren en daarna gaan vallen.

 

De Blauwe Bever voer naar de Wageningse Bovenpolder waar de jongsten met Autumna meegingen en de grote kinderen met professor Speurneus en Lampje.

 

Het werd een ontdekkingstocht langs het water, over de zomerdijk en door de polder. Er werden veel schatten gevonden, zoals prachtige stenen en schelpen. Zelfs de groene kikker was nog niet in winterslaap en kon nog worden bewonderd.  De zintuigen werden volop getest en gebruikt. Er werd aan lekkere en vieze geuren geroken en zelfs bessen werden geproefd. Paardenpoep werd bekeken en ja ook daar werd aan geroken. En misschien raar maar waar dat stinkt niet.

Nu ligt de Blauwe Bever weer in zijn thuishaven, waar de komende maanden aan onderhoud wordt gedaan. In april van het volgend jaar is het schip dan weer klaar voor een leerzaam, maar zeker ook leuk en spannend vaarseizoen 2019 voor het hele gezin.
Voor de  ruim tachtig vrijwilligers  betekent de winterperiode zeker geen ‘winterslaap’. Naast het onderhoud wordt ook hard gewerkt aan het vaarprogramma voor 2019. De meeste Rivieroevervaarten, themavaarten, maar ook de aangevraagde charters staan klaar om ingepland te worden.

In april verlaat de Blauwe Bever zijn thuishaven voor de eerste safarivaart in 2019, waarna er nog vele volgen.