‘Nederland versoepelt drastisch’, ‘Bijna alles is weer mogelijk’ en ‘We gaan een mooie zomer tegemoet’. Zomaar een paar koppen waarmee de versoepelingen in de coronamaatregelen zijn aangekondigd in de vaderlandse pers. Ook wij zijn daar ontzettend blij mee en we zijn dan ook volop bezig met de voorbereidingen naar een nieuw (en voor een deel ook het oude) normaal.

Blijven zitten hoeft niet meer
De strenge regel, waarbij passagiers aan boord zoveel mogelijk op de aangewezen zitplaatsen moeten blijven zitten is nu opgeheven. Rondlopen aan boord mag, maar houd je dan wel aan de anderhalve meter maatregel.  Zelfs dat zouden we kunnen opheffen, maar dan moeten we al onze passagiers en de bemanning vragen naar een testbewijs of gaan werken met de Coronacheck app. Financieel is dat wel aantrekkelijk, want dan kunnen er ook weer meer passagiers aan boord, maar we gunnen ook onze deelnemers die geen bewijs kunnen leveren een fijne dag. Dus geen mondkapjes wel anderhalve meter.

Drankjes en snacks
We kunnen de bar in de kajuit ook weer openen, drankjes en snacks zijn dan weer verkrijgbaar. Wel moeten we dat nog goed voorbereiden, zodat het ook veilig kan, bijvoorbeeld moet er een kuchscherm worden geplaatst,  de voorraad moet weer op peil worden gebracht en personeel, ook allemaal vrijwilligers, moet worden geregeld.

Natuurbezoek langs de rivier kan weer vanaf 20 juli.
We zijn in gesprek met de beheerders van natuurgebieden, over het bezoeken van groepen. Graag brengen wij onze passagiers naar de mooiste plekjes langs de rivieroevers van Rijn en Lek voor een interessante, leuke en ook boeiende excursie. De voorbereiders zijn bezig de rivieroevervaarten, kindervaarten en speciale vaarten te plannen en mogelijk dat we vanaf 20 juli ons uitgebreidere programma kunnen gaan uitvoeren. Vanaf 10 juli kun je dan op het uitgebreidere programma boeken via onze site.

In de cultuurhistorische monumenten wordt gewerkt met tijdsloten of worden slechts kleine groepjes tegelijk toegestaan. Daardoor zijn deze bezoeken voor ons helaas nog niet mogelijk.​​

​​​​​Wat kan dan nog niet.
Onze keus om niet te gaan werken met de coronacheck app betekent een nog steeds verminderde capaciteit van deelnemers aan een vaartocht. Dat zijn er nu nog maximaal 26 en zonder corona kunnen wij 55 passagiers ontvangen. Als we ons daarbij dan ook aan de anderhalve meter maatregel houden is de bewegingsruimte voldoende voor en heerlijke vaartocht met safarischip De Blauwe Bever, waarbij als vanouds kan worden genoten van wat het prachtige rivierenlandschap ons vanaf het water te bieden heeft.

Klik op een van de foto’s om door de vergrote afbeeldingen te bladeren.