Op donderdag 25 juli 2019 een warme, nee …. een snikhete zomerdag vertrok vanaf de Rijnkade in Rhenen het piratenschip de Blauwe Bever met kapitein Schier aan het roer.
Aan boord van het schip waren heel veel aspirant-piraten met vaders, moeders, opa’s en oma’s om op zoek te gaan naar één van de verborgen schatten van kapitein Haak, een verre voorvader van kapitein Schier.
Om een goed piraat te kunnen worden en de schat te kunnen vinden, moet je wel weten hoe een piraat in elkaar zit en welke eigenschappen hij heeft, zodat hij goed kan overleven.
Daarom kregen de aspirant-piraten de opdracht zich te verplaatsen in de wereld van de piraten, want:
– piraten zijn niet bang en durven veel.
– piraten maken gebruik van zintuigen -horen – zien – en zwijgen (kunnen muisstil zijn).
– piraten hebben goede (zee)benen waar ze op staan ….en…..
– ze kunnen zich oriënteren (waar ben ik en hoe kan ik de plaats vinden waar de schat begraven ligt.)
Op aanwijzing van kapitein Schier ging iedereen, behalve natuurlijk de kapitein, bij een strandje van boord en konden alle aspirant-piraten met de voeten in het koele water om enkele testjes af te leggen. Dat ging ontzettend goed. De piraten vonden dat iedereen was geslaagd en het piratendiploma had verdiend. Nu moesten de grote en kleine piraten de echte schat nog gaan zoeken. En jawel, al gauw werd deze gevonden, waarop iedereen terug aan boord van het schip ging om de schat aan kapitein Schier te overhandigen. Deze was heel blij en vond dat alle nieuwe piraten, niet alleen een piratendiploma hadden verdiend, maar ook chips en elk een gouden dukaat van de schat.
Toen de haven in zicht kwam en het schip aan de kade lag, gingen de nieuwe piraten trots, moe maar tevreden van boord.

Nb. De volwassenen wisten van tevoren al dat de piratenvaart in verband met de hitte met strandactiviteiten zou worden aangepast.