Op 22 januari  was Robert-Jan Booij te gast bij de Blauwe Bever. De verslaggever van Radio M Utrecht was in Wageningen, waar het schip in zijn winterstalling ligt, om te praten over het thema van de uitzendingen  in het kader van de Duitse Dag.
Eén van de onderwerpen was het ‘Reisje langs de Rijn’,  een bekend fenomeen van alle vele jaren oud, waarbij passagiersschepen vanaf Rotterdam tot ver in Duitsland voeren met vakantiegangers en waar vele toeristische plaatsen in Nederland en Duitsland werden aangedaan.

Martha Stuy, sinds 1 januari  voorzitter van de Stichting Rijnoevervaarten, die het safarischip exploiteert en gids René Schuurmans stonden de Utrechtse radioreporter te woord.  Martha had een mooi verhaal over de ontmoeting van haar ouders, die elkaar in 1949 aan boord van een cruiseschip leerden kennen en op de rots van Lorelei hun eerste zoen vierden. René wist vooral veel over de historie van de Rijnreizen te vertellen en de vele mooie locaties die werden gepasseerd of aangedaan.

Robert-Jan Booy interviewt René Schuurmans, Martha Stuy luistert mee

In bijgaande fragmenten zijn de interviews te beluisteren.

Fragment Omschrijving Duur
1 Vooraankondiging in het programma Tijd voor u

1’43”
2 Reisje langs de Rijn
1’35”
3 De eerste zoen op de Lorelei
5’34”
4 “houd haar vast
0’50”
5 Meer over de Rijn en de Blauwe Bever
6’20”