De leukste rijnoevervaarten van Nederland met de Blauwe Bever

    E-mail: info@deblauwebever.nl

Boek nu uw plaats aan boord van safarischip De Blauwe Bever!

Het hele seizoen – van april tot en met oktober – maakt de Blauwe Bever tochten over de Nederrijn waarbij verschillende mooie natuurgebieden, stadjes en cultureel erfgoed onze bestemmingen zijn. Het unieke van het schip De Blauwe Bever is dat er aan land gegaan kan worden op plaatsen waar je normaal niet kan komen: aan de oever bij een natuurgebied of bij een oude steenfabriek. Van daaruit wordt bij alle vaarten een walexcursie gemaakt, waar u door gidsen allerlei wetenswaardigheden worden verteld.

Er zijn verschillende tochten mogelijk, waarbij de vertreklokaties en de bestemmingen variëren.
De tochten zijn gerangschikt op oplopende datum. Hieronder ziet u het overzicht. De vertreklokaties zijn met gele letters aangegeven. Wilt u direct een vaart boeken, selecteert u de betreffende vaart en klikt u (iets naar onderen) op “reserveren”.

Het seizoen van de rivieroevervaarten en themavaarten is bijna ten einde.
Er zijn nog twee vaarten, op 18 en 21 oktober.

De vaart van 18 oktober is volgeboekt. Voor diegenen die al geboekt hebben:
We varen om 13.30 vanuit Wageningen Havenkanaal-Grebbedijk (‘t Stek) naar natuurgebied De Blauwe Kamer. Zorgt u ervoor minimaal 15 minuten voor vertrek aan boord te zijn.
In deze tijd van het jaar is veel lekkers  te vinden in de natuur. De gids, die er veel vanaf weet en het zelf ook graag lust, neemt jullie mee op een verzameltocht in het veld.
We nemen alles mee aan boord, en maken er lekkere hapjes en drankjes die je direct zelf mag proeven! Terug bij de ‘t Stek in Wageningen omstreeks 16.30 uur.

2018
Ondertussen wort er alweer gewerkt aan een mooi programma voor volgend vaarseizoen.
Zodra dat klaar is komt het ook weer hier op onze website te staan.

 

21 oktober 2017
14:00 uur

Rivieroevertocht van Elst (U) naar de Blauwe Kamer

Elst (Utrecht), voormalige steenfabriek Timmermans

We varen van Elst naar De Blauwe Kamer waar we een kijkje nemen in dit prachtige natuurgebied.

We vertrekken voor deze tocht bij Steenfabriek Timmermans in Elst. Meteen vanaf het vertrek kunt u genieten van de Rijn en de prachtige natuur van o.a. Palmerswaard. Daarna heeft u al snel een prachtig gezicht op het stadje Rhenen en de Cuneratoren, zoals je hem meestal niet ziet. We varen een eind over de Rijn waarbij de gids u allerlei interessante zaken vertelt over het landschap en de natuurterreinen waar we langsvaren. Misschien zien we een aantal mooie vogels!
Midden in natuurgebied De Blauwe Kamer, aan de voet van de Grebbeberg, gaan we aan land en maken daar een wandeling van ongeveer 45 minuten. Er is veel te zien daar, zoals bijzondere plantengroei en veel vogelsoorten.
Na de walexcursie gaat u weer aan boord en wordt de vaart over de Rijn voortgezet.
U heeft een schitterend gezicht op de Grebbeberg vanaf het water, en bent omstreeks 16.30 uur weer terug in Elst.

Reserveer uw plek op deze vaart


Aantal volwassenen:
vanaf 12 jaar | € 15,00 p.p.

Aantal kinderen:
t/m 12 jaar | € 7,50 p.p.

Rivieroevertochten:

Vaartochten op zaterdagmiddag en zondagmiddag, waarbij tijdens de tocht een walexcursie wordt gemaakt in een natuurgebied.


Themavaarten:

Vaartochten op verschillende dagen van de week, die een specifieke bestemming met een thema hebben. Vaak wordt u door een gespecialiseerde gids rondgeleid op de plaats van bestemming. Deze vaarten duren iets langer, omdat aan het thema op de bestemming meer tijd wordt besteed. Extra kosten zoals entreegelden of speciale gidsen zijn bij de prijs inbegrepen.