De leukste rijnoevervaarten van Nederland met de Blauwe Bever

    E-mail: info@deblauwebever.nl

Boek uw plaats aan boord van safarischip De Blauwe Bever!

Wilt u direct een vaart boeken, selecteert u in de lijst hieronder de gewenste vaart en klikt u (iets naar onderen scrollen) op “reserveren”.

Het hele seizoen – van april tot en met oktober – maakt de Blauwe Bever tochten over de Nederrijn en Lek waarbij verschillende mooie natuurgebieden, stadjes en cultureel erfgoed onze bestemmingen zijn. Het unieke van het schip De Blauwe Bever is dat er aan land gegaan kan worden op plaatsen waar je normaal niet kan komen: aan de oever bij een natuurgebied of bij een oude steenfabriek. Van daaruit wordt bij alle vaarten een walexcursie gemaakt, waar u door gidsen allerlei wetenswaardigheden worden verteld.

Er zijn tochten met verschillende vertreklocaties en diverse bestemmingen.
De tochten zijn gerangschikt op oplopende datum. Hieronder ziet u het overzicht. De vertreklokaties zijn met okergele letters aangegeven.

Praktische zaken:
eten en drinken: behalve een boterham voor uzelf is het niet toegestaan eigen consumpties, eten en drinken mee te brengen.
De Blauwe Bever is geen picknick-schip. In de kajuit zijn eenvoudige snacks, dranken en soep verkrijgbaar.
goed ter been zijn: in verband met de veiligheid moeten passagiers zelfstandig lopend over de smalle loopplank aan boord kunnen komen, en ook aan boord zelfstandig kunnen lopen over de steile trappen van en naar de kajuit en van en naar de toiletten. 
r
olstoelen en kinderwagens: deze kunnen en mogen niet aan boord, ook weer vanwege de veiligheid.
honden: honden zijn niet toegestaan. Voor goedkeuring hulphonden is vooraf overleg nodig: info@deblauwebever.nl

Voor chartervaarten kunt u het beste contact opnemen met ons via het formulier op de Contactpagina van deze site.

Kies het soort vaart:
Waar wilt u opstappen?
Wanneer wilt u varen?

18-07-2018
13:00 of 13:30 uur

Naar Fort Everdingen vanuit Wijk bij Duurstede en Beusichem. Met bezoek aan ambachtelijke bierbrouwerij

Wijk bij Duurstede, eetcafé De Graanschuur of Beusichem, restaurant 't Veerhuys

Fort Everdingen: het fort en zijn nieuwe bestemming: Dit indrukwekkend fort, onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, heeft nu een bierbrouwerij op zijn terrein. Dat gaan we bekijken, en proeven. Een tocht vol variatie: natuur, cultuurhistorie en ambachtelijk bier.

Bezoek een echt fort van de Hollandse Waterlinie. Samen met het Fort Honswijk aan de noordzijde van de Lek diende dit fort ter verdediging van het achterland.  Na de tocht van Wijk bij Duurstede haven over de Lek gaan we aan land bij de Inundatiesluis.

Inschepen kan ook in Beusichem. Onderweg naar het fort wijst de gids u op de natuur van de uiterwaard. In het fort leidt een gids van het fort ons rond. We krijgen een indruk hoe zo’n twee eeuwen geleden het militair bedrijf werkte. Bij het fort is tegenwoordig een ambachtelijke bierbrouwerij gevestigd. Daar krijgen we uitleg over hun productontwikkeling en het brouwproces. Een consumptie is bij de excursie inbegrepen.
We verwachten ongeveer 17.00 / 17.30 weer terug te zijn in Beusichem  / Wijk bij Duurstede.

kaartje vertreklocatie: Beusichem
kaartje vertreklocatie: Wijk bij duurstede (Graanschuur)

Reserveer uw plek op deze vaart


Aantal volwassenen:
vanaf 12 jaar | € 25,00 p.p.

Aantal kinderen:
t/m 12 jaar | € 15,00 p.p.

Vertreklocatie:
selecteer een locatie

19-07-2018
10:30 uur

Historisch Rhenen: varen vanuit Renkum naar Rhenen, met rondleiding en lunch aan boord

Renkum, Veerweg

Maak kennis met dit mooie historische stadje en beleef de aankomst vanaf het water. Een heerlijk eind varen, daarna een rondleiding, en op de terugweg een heerlijke lunch!

Rhenen was eeuwenlang een belangrijke stad voor de provincie Utrecht. Het ligt op een strategische plek, een vooruitgeschoven bolwerk tegen Gelderland. Die historie proef je, door de grote Cunerakerk en de historische gebouwen, stadswallen en straatjes.
We varen vanaf Renkum Veerweg over een mooi gedeelte van de Nederrijn langs Wageningen, natuurgebied de Blauwe Kamer en de Grebbeberg. Onderweg zal onze gids u wijzen op alle bezienswaardigheden die de route biedt. In Rhenen ontschepen we op de Loswal en daar worden we opgewacht door de stadsgids, die de stad op zijn/haar duimpje kent. In een ontspannen rondwandeling (1,5 uur) laat de stadsgids ons zien waarom Rhenen zo de moeite waard is. Terug aan boord staat de lunch voor u klaar en al lunchend varen we terug naar de opstapplaats, waar we naar verwachting ongeveer 14.30 aankomen..

kaartje vertreklocatie: Renkum, Veerweg

Reserveer uw plek op deze vaart


Aantal volwassenen:
vanaf 12 jaar | € 27,00 p.p.

Aantal kinderen:
t/m 12 jaar | € 13,50 p.p.

21-07-2018
10:30 uur

Van Elst (U) naar Rhenen, Palmerswaard

Elst (Utrecht), Steenfabriek Timmermans

We varen van Elst vanaf voormalige steenfabriek Timmermans naar de recent nieuw ingerichte Palmerswaard waar we een kijkje nemen in dit prachtige natuurgebied.

We vertrekken voor deze tocht bij de voormalige Steenfabriek Timmermans in Elst. Meteen vanaf het vertrek kunt u genieten van de Rijn en de prachtige natuur met zicht op de Utrechtse Heuvelrug. We varen langs de Elster buitenwaarden en komen zo aan bij Palmerswaard, een smal langgerekt natuurgebied ten westen van Rhenen. Palmerswaard is in 2016 opnieuw ingericht. Hier gaat u aan land en verkent u met de gids de ontwikkeling van de natuur in dit zeer diverse gebied waar water een belangrijke rol speelt: er is een nevengeul gegraven, er zijn plassen die ontstaan zijn door vroegere kleiwinning en er is de Rijn. We komen er ook bosschages en zeldzame plantensoorten tegen.
Terug in Elst rond 13.00 uur.

kaartje vertreklocatie: Elst (Utrecht)

Reserveer uw plek op deze vaart


Aantal volwassenen:
vanaf 12 jaar | € 16,00 p.p.

Aantal kinderen:
t/m 12 jaar | € 8,00 p.p.

21-07-2018
14:30 uur

Van Wageningen naar Renkum, Jufferswaard

Wageningen Havenkantoor

Van Wageningen varen langs de Wageningse Berg naar Renkum. Dan aan land en op excursie in het natuurgebied De Jufferswaard, een verrassend natuurgebied tussen de Provinciale weg N225 en de Rijn.

De bestemming van deze vaart, de Jufferswaard, is gelegen tussen Renkum en de Rijn, ten oosten van de papierfabriek. Dit mooie natuurterrein is in 2015 opnieuw ingericht en u kunt bij deze vaart zien hoe de natuur er zich ontwikkeld heeft.
Maar eerst gaan we aan boord bij de Haven van Wageningen. Direct vanaf het vertrek kunt u al volop genieten van het mooie rivierlandschap. De gids geeft u een uitgebreide uitleg.
We varen langs de Wageningse Berg en meren aan bij de oever van de Jufferswaard.
Daar maken we met de gids een wandeling van ca 45 minuten in het terrein. Vaak zijn er veel interessante watervogels en planten te zien.
Na de walexcursie vaart u nog een eind op de Rijn. Terug in Wageningen rond 17.00 uur.

Deze tocht is voor de Wageningse Ondernemers de gelegenheid u na afloop uit te nodigen tot een bezoek aan de binnenstad. Deze ligt vlak bij het uitstappunt. Aan het einde van de tocht zal de gids u een flyer uitreiken waarop enkele aanbiedingen staan, die u vandaag kunt benutten in combinatie met uw e-ticket van deze vaart.

kaartje vertreklocatie: Wageningen, Havenkantoor

Reserveer uw plek op deze vaart


Aantal volwassenen:
vanaf 12 jaar | € 16,00 p.p.

Aantal kinderen:
t/m 12 jaar | € 8,00 p.p.

22-07-2018
14:00 uur

Van Rhenen naar de Wageningse Bovenpolder

Rhenen, Rijnkade

Van Rhenen naar de Wageningse uiterwaarden waar veel te zien is en veel geschiedenis te vertellen. Varend over de Rijn en struinend in de natuur.

U gaat aan boord bij de Rijnkade in Rhenen. We varen over de Rijn richting Wageningen. Onderweg vertelt de gids u allerlei bijzonderheden over de rivier en het landschap. Bij voormalige steenfabriek “de Bovenste Polder” in de Wageningse uiterwaarden gaan we aan land. Daar maken we een rondwandeling van ongeveer 45 minuten in de Wageningse uiterwaarden olv de gids. In dit deel van de uiterwaarden is veel te zien, zoals overblijfselen van de voormalige steenfabricage maar ook de in de jaren ’90 aangelegde nevengeul waar vaak veel vogels te zien zijn. Misschien vinden we een beverburcht…
Terug aan boord kunt u weer genieten van de rivier en het landschap. Omstreeks 16.30 zijn we terug bij de Rijnkade Rhenen.

kaartje vertreklocatie: Rhenen, Rijnkade

Reserveer uw plek op deze vaart


Aantal volwassenen:
vanaf 12 jaar | € 16,00 p.p.

Aantal kinderen:
t/m 12 jaar | € 8,00 p.p.

24-07-2018
13:30 uur

Het Rondeel Culemborg: van Wijk bij Duurstede naar groen rijksmonument in Culemborg

Wijk bij Duurstede, eetcafé De Graanschuur

Waar 17e eeuwse tuinaanleg en 21e eeuwse natuurontwikkeling elkaar ontmoeten.

Vaar mee naar een groen Rijksmonument, een unieke groenaanleg uit 1640. Ernaast liggen nieuwe landgoederen en natuurontwikkelingsgebieden. Alles in één wandeling te zien.
We varen over de Lek van Wijk bij Duurstede- haven westwaarts, naar de Redichemse Waard. Daar leggen we aan en wandelen over de zomerdijk en winterdijk naar Het Rondeel. Het is een uniek bewaard gebleven voorbeeld van beplanting uit de Renaissance, een Rijksmonument. Onderweg zal de gids u ook wijzen op de flora van het rivierengebied. Naast dit gebied zijn de laatste 10 jaar nieuwe landgoederen ontwikkeld. Beleef het verschil!
Op de terugwandeling langs de winterdijk krijgt u een mooi uitzicht op de natuurontwikkeling in een deel van de Beusichemse Waard. Vol nieuwe indrukken vaart u weer terug, ongeveer tot 16.30 uur.

kaartje vertreklocatie: Wijk bij duurstede (Graanschuur)

Reserveer uw plek op deze vaart


Aantal volwassenen:
vanaf 12 jaar | € 16,00 p.p.

Aantal kinderen:
t/m 12 jaar | € 8,00 p.p.

25-07-2018
14:00 uur

Piratenvaart speciaal voor kinderen van Rhenen naar Maneswaard bij Opheusden

Rhenen, Rijnkade

Op jacht naar de schat van kapitein Haak!

Schip ahoy! De Blauwe Bever vertrekt vanaf de Rijnkade in Rhenen naar schateiland – de Maneswaard. Daar gaan wij van boord en maken een speurtocht met raadsels en opdrachten door de natuur en gaan op jacht naar de schat van kapitein Haak in de Maneswaard!
Is de schat gevonden keren we terug naar de Blauwe Bever en varen we terug naar Rhenen.

Deze vaart is geschikt voor kinderen van 5 t/m 12 jaar onder begeleiding van een volwassene.
En……. natuurlijk mogen de kinderen als piraat gekleed aan boord!

Terug in Rhenen omstreeks 16.30

kaartje vertreklocatie: Rhenen, Rijnkade

Reserveer uw plek op deze vaart


Aantal volwassenen:
vanaf 12 jaar | € 16,00 p.p.

Aantal kinderen:
t/m 12 jaar | € 8,00 p.p.

26-07-2018
13:00 uur

Naar kasteel Doorwerth vanuit Wageningen

Wageningen, 't Stek

Vanaf Wageningen ‘t Stek varen we oostwaarts naar kasteel Doorwerth, waar u een rondleiding in het kasteel krijgt.

Langs de Wageningse Berg, Bokkedijk, Renkum en de Noordberg beleeft u de oever vanaf de rivierkant. Dan onder de verkeersbrug van de A50 door naar kasteel Doorwerth, dat op de grens van heuvelrug en uiterwaarden ligt. U wordt opgewacht door een gespecialiseerde gids die u van alles vertelt over de geschiedenis en de ligging van het kasteel. U gaat naar binnen waar u langs smalle gangen en trapjes diverse vertrekken te zien krijgt. Na afloop kunt u desgewenst wat drinken in het kasteelcafé of de kruidentuin van het kasteel bezoeken. Na afloop varen we op ons gemak weer naar Wageningen, waar we naar verwachting ongeveer 17.00 uur aankomen.

kaartje vertreklocatie: Wageningen (‘t Stek)

Reserveer uw plek op deze vaart


Aantal volwassenen:
vanaf 12 jaar | € 25,00 p.p.

Aantal kinderen:
t/m 12 jaar | € 15,00 p.p.

28-07-2018
14:00 uur

Van Renkum naar de Wageningse Bovenpolder

Renkum, Veerweg

Vaar eens mee vanaf Renkum! U ziet de Rijn en de oevers van een andere kant. We gaan aan land in de Wageningse Boverpolder waar veel interessants te zien is, misschien vinden we een beverburcht….

We varen vanaf het Renkumse Veer richting Wageningen. Een afwisselend stuk van de Rijn. Onderweg vertelt de gids er van alles over.
We gaan aan wal bij het natuurgebied de Wageningse Bovenpolder. Daar maken we olv de gids een rondwandeling van ongeveer 45 minuten in de Wageningse uiterwaarden. In dit deel van de uiterwaarden is veel te zien, zoals overblijfselen van de voormalige steenfabricage maar ook de in de jaren ’90 aangelegde nevengeul waar vaak veel vogels te zien zijn. Bevers zijn actief bij de oever van de nevengeul.

Terug aan boord kunt u weer genieten van de rivier en het landschap. Omstreeks 16.30 zijn we terug in Renkum.

kaartje vertreklocatie: Renkum, Veerweg

Reserveer uw plek op deze vaart


Aantal volwassenen:
vanaf 12 jaar | € 16,00 p.p.

Aantal kinderen:
t/m 12 jaar | € 8,00 p.p.

29-07-2018
14:00 uur

Naar voormalige steenfabriek Bosscherwaarden vanuit Wijk bij Duurstede

Wijk bij Duurstede, eetcafé De Graanschuur

Rivieroevertocht naar voormalige steenfabriek Bosscherwaarden via de stuw. In Bosscherwaarden rondleiding over het terrein buiten.

Een heerlijk stuk varen, extra leuk omdat we lnangs de stuw bij Amerongen varen. Bij Bosccherwaarden gaan we van boord en maken een rondwandeling over het terrein.

Terug in Wijk omstreeks 16.30 uur.

kaartje vertreklocatie: Wijk bij duurstede (Graanschuur)

Reserveer uw plek op deze vaart


Aantal volwassenen:
vanaf 12 jaar | € 16,00 p.p.

Aantal kinderen:
t/m 12 jaar | € 8,00 p.p.

31-07-2018
13:00 of 13:30 uur

Naar Fort Honswijk vanuit Wijk bij Duurstede en Beusichem

Wijk bij Duurstede, eetcafé De Graanschuur of Beusichem, restaurant 't Veerhuys

Vaar mee naar het grootste torenfort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie

Altijd al een fort willen bezoeken en doorgronden? Dit is uw kans! Vandaag varen we naar Fort Honswijk (1848), de bewaker van de noordoever van de Lek. Langs de rivier liggen de gronden wat hoger, waardoor het hier droog zou blijven als de waterlinie actief werd. Het fort moest hier de vijand tegenhouden. Het fort heeft een bewogen geschiedenis en is nu eigendom van de gemeente Houten. We krijgen hier een uitgebreide rondleiding (1,5 uur) waarin alle bijzonderheden van het fort worden duidelijk gemaakt. Verbaas u over het vernuft van de 19e eeuwse ingenieurs!

We varen vanaf Wijk bij Duurstede-haven langs de prachtige oevers van de Lek. Inschepen kan ook in Beusichem. Voorbij Culemborg en Werk aan het Spoel en leggen we aan in het haventje van het fort. Onderweg zal onze gids u wijzen op de belangrijke kenmerken van het gebied. Na de rondleiding op het fort varen we terug, verwachte aankomst in Beusichem omstreeks 17.15, in Wijk bij Duurstede omstreeks 17.45 uur.

kaartje vertreklocatie: Beusichem
kaartje vertreklocatie: Wijk bij duurstede (Graanschuur)

Reserveer uw plek op deze vaart


Aantal volwassenen:
vanaf 12 jaar | € 25,00 p.p.

Aantal kinderen:
t/m 12 jaar | € 15,00 p.p.

Vertreklocatie:
selecteer een locatie

01-08-2018
14:00 uur

Naar Hocus-Pocus land: kindervaart van Wijk bij Duurstede naar de Bosscherwaard

Wijk bij Duurstede, eetcafé De Graanschuur

Ga mee met professor Speurneus op zoek naar de geheimen van de natuur!

Ga vanuit Wijk bij Duurstede mee met de Blauwe Bever om samen met professor Speurneus naar Hocus-Pocus land te gaan.
Als we eenmaal van boord zijn, zal je je verwonderen en verbazen over de geheimen van de natuur. Iedereen weet wel, dat brandnetels kunnen prikken, maar wist je dat er ook middeltjes zijn die dit prikken kunnen verhelpen? Ga met professor Speurneus mee op ontdekkingstocht en ontdek door raadsels op te lossen en opdrachten uit te voeren, wat er allemaal mogelijk is in Hocus-Pocus land.

Deze vaart is geschikt voor kinderen van 5 t/m 12 jaar onder begeleiding van een volwassene.

En…….natuurlijk mogen kinderen verkleed als speurneus, heks, tovenaar of iets wat het kind zelf leuk vind, aan boord komen.

Terug bij de opstapplaats rond 16.30 uur

kaartje vertreklocatie: Wijk bij duurstede (Graanschuur)

Reserveer uw plek op deze vaart


Aantal volwassenen:
vanaf 12 jaar | € 16,00 p.p.

Aantal kinderen:
t/m 12 jaar | € 8,00 p.p.

02-08-2018
13:00 of 13:30 uur

Natuurontwikkeling Everdingerwaard, vaart vanuit Wijk bij Duurstede en Beusichem

Wijk bij Duurstede, eetcafé De Graanschuur of Beusichem, restaurant 't Veerhuys

Naar de Everdingerwaard waar een prachtig stuk nieuw ontwikkelde natuur bezocht wordt. We gaan aan boord in Wijk bij Duurstede of in Beusichem, twee opstapplaatsen vlak bij elkaar aan beide zijden van de rivier.

Op de Blauwe Bever vaart U over de rivier de Lek richting Fort Everdingen. Gidsen vertellen onderweg over het ontstaan van de rivier en de natuurontwikkeling langs rivieroevers. Ook vertelt men cultuurhistorische wetenswaardigheden over de oude stadjes die wij passeren en over de Nieuwe Hollandse waterlinie.

Bij het Fort Everdingen gaan wij van boord en maken een mooie wandeling door de nieuw ontwikkelde natuur in de Everdingerwaard en langs de zomerdijk. Gidsen laten U daar allerlei bijzondere flora en fauna zien. Vervolgens varen wij met de Blauwe Bever weer terug naar Wijk bij Duurstede en Beusichem. Einde van de tocht omstreeks 17.00 (Beusichem) en 17.30 uur in Wijk bij Duurstede.

kaartje vertreklocatie: Beusichem
kaartje vertreklocatie: Wijk bij duurstede (Graanschuur)

Reserveer uw plek op deze vaart


Aantal volwassenen:
vanaf 12 jaar | € 20,00 p.p.

Aantal kinderen:
t/m 12 jaar | € 10,00 p.p.

Vertreklocatie:
selecteer een locatie

03-08-2018
14:00 uur

Terug naar grootmoederstijd (van Rhenen naar Wageningse Bovenpolder)

Rhenen, Rijnkade

Wat wisten ze vroeger, wat wij niet meer weten over planten en vruchten?

Vroeger plukten de mensen planten en vruchten, omdat ze onderdeel uitmaakten van hun voeding of een geneeskrachtige werking hadden. Wij zijn dit in onze tijd bijna allemaal verleerd.

De Blauwe Bever gaat u meenemen naar de Wageningse Bovenpolder, waar de gids u mee het veld inneemt. Samen gaat u op zoek naar veel voorkomende eetbare en geneeskrachtige planten en vruchten, waarbij we de natuur natuurlijk respecteren en niet beschadigen.
Bij terugkomst aan boord zal er geproefd worden van een aantal dingen die we onderweg gezien en meegenomen hebben.

Terug in Rhenen rond 17.00 uur

kaartje vertreklocatie: Rhenen, Rijnkade

Reserveer uw plek op deze vaart


Aantal volwassenen:
vanaf 12 jaar | € 20,00 p.p.

Aantal kinderen:
t/m 12 jaar | € 10,00 p.p.

04-08-2018
14:00 uur

Wageningen ’t Stek – Renkum Jufferswaard

Wageningen, 't Stek

Van Wageningen varen langs de Wageningse Berg naar Renkum. Dan aan land en op excursie in het natuurgebied De Jufferswaard, een verrassend natuurgebied tussen de Provinciale weg N225 en de Rijn.

De bestemming van deze vaart, de Jufferswaard, is gelegen tussen Renkum en de Rijn, ten oosten van de papierfabriek. Dit mooie natuurterrein is in 2015 opnieuw ingericht en u kunt bij deze vaart zien hoe de natuur er zich ontwikkeld heeft.
Maar eerst gaan we aan boord bij ’t Stek in Wageningen. Direct vanaf het vertrek kunt u al volop genieten van het mooie rivierlandschap. De gids geeft u een uitgebreide uitleg.
We varen langs de Wageningse Berg en meren aan bij de oever van de Jufferswaard.
Daar maken we olv de gids een wandeling van ca 45 minuten in het terrein. Vaak zijn er veel interessante watervogels en planten te zien. Na de walexcursie vaart u nog een eind op de Rijn. Terug in Wageningen rond 16.30 uur.

kaartje vertreklocatie: Wageningen (‘t Stek)

Reserveer uw plek op deze vaart


Aantal volwassenen:
vanaf 12 jaar | € 16,00 p.p.

Aantal kinderen:
t/m 12 jaar | € 8,00 p.p.

05-08-2018
10:30 uur

Wageningen Haven naar steenfabriek Timmermans Elst (U)

Wageningen Havenkantoor

Heerlijk genieten van een boottocht en de natuur langs de Rijn. We maken een wandeling in het natuurgebied op het terrein van de voormallige steenfabriek Timmermans in Elst

Een flink stuk varen van Wageningen langs de Plasserwaard en Blauwe Kamer naar Elst (U).
Onderweg zal de gids u vertellen over het landschap en andere opmerkelijke zaken die we tegenkomen. In Elst gaan we met de gids aan land bij voormalige steenfabriek Timmermans. Het natuurgebied is daar enige jaren geleden opnieuw ingericht. U kunt er interessante vogels ontmoeten zoals de rietgors, puttertjes en rietzangers. Terug in Wageningen omstreeks 13.00 uur.

Deze tocht is voor de Wageningse Ondernemers de gelegenheid u na afloop uit te nodigen tot een bezoek aan de binnenstad.
Deze ligt vlak bij het uitstappunt. Aan het einde van de tocht zal de gids u een flyer uitreiken waarop enkele aanbiedingen staan, die u vandaag kunt benutten in combinatie met uw e-ticket van deze vaart.

 Extra 5 augustus: mosselfestijn in het centrum van Wageningen en koopzondag

kaartje vertreklocatie: Wageningen, Havenkantoor

Reserveer uw plek op deze vaart


Aantal volwassenen:
vanaf 12 jaar | € 16,00 p.p.

Aantal kinderen:
t/m 12 jaar | € 8,00 p.p.

05-08-2018
14:30 uur

Van Renkum Veerweg naar Blauwe Kamer Wageningen

Renkum, Veerweg

Vanaf Renkum naar de Blauwe Kamer bij Rhenen varen geeft een prachtig uitzicht op een heel gevarieerd stuk van de Rijn. Een echte vaarexcursie. Er is veel te zien!

De start van de tocht is bij de aanlegplaats van het voetgangerspontje aan de Veerweg vlakbij de papierfabriek Parenco.
We varen over een prachtig stuk van de Rijn richting Rhenen. Onderweg zal de gids u wijzen op allerlei bijzonderheden.
Halverwege de tocht zullen we aanleggen midden in natuurgebied de Blauwe Kamer gelegen aan de voert van de Grebbeberg. We maken daar een wandeling van ongeveer 45 minuten. Er is veel te zien daar, zoals bijzondere plantengroei en veel vogelsoorten.
De lepelaars hebben alweer grote jongen, die we bezig kunnen zien.

Na afloop varen we weer een eind over de Rijn en kunt u het landschap vanaf het water bekijken. U zult een heel andere kijk op het rivierenlandschap ervaren vanaf het schip. Rond 17.00 meren we weer aan bij het opstappunt.

kaartje vertreklocatie: Renkum, Veerweg

Reserveer uw plek op deze vaart


Aantal volwassenen:
vanaf 12 jaar | € 16,00 p.p.

Aantal kinderen:
t/m 12 jaar | € 8,00 p.p.

07-08-2018
11:00 uur

Dagtocht naar IJsselkop en Meinerswijk vanaf het Drielse Veer, incl. lunch aan boord

Drielse Veer (Heveadorp)

Vanaf het Drielse Veer bij Heveadorp brengt de Blauwe Bever u langs Oosterbeek en Arnhem naar de IJsselkop, het splitsingspunt van IJssel en Nederrijn. Lunch aan boord. Wandelsafari in Meinerswijk.

Ervaar hoe de verstedelijking en de rivier samengaan als u oostwaarts steeds dichter bij Arnhem komt. Er is veel natuurlijks te zien, ook in het gedeelte door de stad. De ingrepen door de mens zijn goed waar te nemen, zoals de ruimte voor de rivier die is gemaakt om hoge waterstanden beter te weerstaan. Na de Andrej Sacharovbrug zijn we weer buiten; ervaar hier de splitsing van IJssel en Nederrijn.
Tijdens uw lunch ziet u veel aan u voorbijtrekken. Op de terugweg leggen we aan bij Meinerswijk, het grote natuurontwikkelingsgebied aan de zuidoever van Arnhem. Onze gids zal u daar niet alleen laten kennismaken met de natuur, maar ook met de geschiedenis van het gebied, die teruggaat tot de Romeinen. We zijn terug op het beginpunt bij het Drielse Veer om ongeveer 16.00 uur.

kaartje vertreklocatie: Drielse Veer (Oosterbeek)

Reserveer uw plek op deze vaart


Aantal volwassenen:
vanaf 12 jaar | € 30,00 p.p.

Aantal kinderen:
t/m 12 jaar | € 20,00 p.p.

08-08-2018
13:00 uur

Van Wageningen naar Kasteel Doorwerth met rondleiding in het kasteel

Wageningen, 't Stek

Vanaf Wageningen ‘t Stek varen we oostwaarts naar kasteel Doorwerth, waar u een rondleiding in het kasteel krijgt.

Langs de Wageningse Berg, Bokkedijk, Renkum en de Noordberg beleeft u de oever vanaf de rivierkant. Dan onder de verkeersbrug van de A50 door naar kasteel Doorwerth, dat op de grens van heuvelrug en uiterwaarden ligt. U wordt opgewacht door een gespecialiseerde gids die u van alles vertelt over de geschiedenis en de ligging van het kasteel. U gaat naar binnen waar u langs smalle gangen en trapjes diverse vertrekken te zien krijgt. Na afloop kunt u desgewenst wat drinken in het kasteelcafé of de kruidentuin van het kasteel bezoeken. Na afloop varen we op ons gemak weer naar Wageningen, waar we naar verwachting ongeveer 17.00 uur aankomen.

kaartje vertreklocatie: Wageningen (‘t Stek)

Reserveer uw plek op deze vaart


Aantal volwassenen:
vanaf 12 jaar | € 25,00 p.p.

Aantal kinderen:
t/m 12 jaar | € 15,00 p.p.

09-08-2018
13:30 uur

Van Rhenen naar Smalspoormuseum Heteren

Rhenen, Rijnkade

We varen langs de Grebbeberg en natuurgebied de Blauwe Kamer naar het Smalspoormuseum met een grote verzameling spoormaterieel uit vroeger tijd. We gaan er zelfs een stukje mee rijden. Ook de boottocht ernaartoe is prachtig!

Na inscheping op de Loswal in Rhenen is het prachtig om vanaf het water de Grebbeberg en het natuurgebied de Blauwe Kamer te zien. Het uitzicht op Wageningen is mooi: de stuwwal met daarvoor de Wageningse Bovenpolder. Onderweg zal de gids u wijzen op allerlei interessante bezienswaardigheden. Tegenover Renkum leggen we aan en een korte wandeling brengt ons naar het Smalspoormuseum. Dit museum is gevestigd in een oude steenfabriek. U krijgt er een rondleiding en we kunnen in een historisch smalspoortreintje rondrijden. Erg leuk ook voor kinderen! Misschien mag je zelf de wissel omzetten! Er is veel te zien over de techniek die komt kijken bij het steenbakken en transport. Ook is de gerestaureerde steenoven te bezichtigen. Ongeveer 17.00 uur leggen we weer aan in Rhenen.

kaartje vertreklocatie: Rhenen, Rijnkade

Reserveer uw plek op deze vaart


Aantal volwassenen:
vanaf 12 jaar | € 20,00 p.p.

Aantal kinderen:
t/m 12 jaar | € 12,00 p.p.

11-08-2018
14:00 uur

Tocht van voormalige steenfabriek Timmermans in Elst (U) naar de Blauwe Kamer

Elst (Utrecht), Steenfabriek Timmermans

We varen van Elst naar natuurgebied De Blauwe Kamer waar we een kijkje nemen in dit prachtige natuurgebied.

We vertrekken voor deze tocht bij Steenfabriek Timmermans in Elst. Meteen vanaf het vertrek kunt u genieten van de Rijn en de prachtige natuur van o.a. Palmerswaard. Daarna heeft u al snel een prachtig gezicht op het stadje Rhenen en de Cuneratoren, zoals je hem meestal niet ziet. We varen een eind over de Rijn waarbij de gids u allerlei interessante zaken vertelt over het landschap en de natuurterreinen waar we langsvaren. Misschien zien we een aantal mooie vogels!
Midden in natuurgebied De Blauwe Kamer, aan de voet van de Grebbeberg, gaan we aan land en maken daar met de gids een wandeling van ongeveer 45 minuten. Er is veel te zien daar, zoals bijzondere plantengroei en veel vogelsoorten.

Het hele seizoen zijn de lepelaars te zien. Iets bijzonders! Na de walexcursie gaat u weer aan boord en wordt de vaart over de Rijn voortgezet. U heeft een schitterend gezicht op de Grebbeberg vanaf het water, en bent omstreeks 16.30 uur weer terug in Elst.

kaartje vertreklocatie: Elst (Utrecht)

Reserveer uw plek op deze vaart


Aantal volwassenen:
vanaf 12 jaar | € 16,00 p.p.

Aantal kinderen:
t/m 12 jaar | € 8,00 p.p.

12-08-2018
14:00 uur

Van Rhenen naar de Wageningse Bovenpolder

Rhenen, Rijnkade

Van Rhenen naar de Wageningse uiterwaarden waar veel te zien is en veel geschiedenis te vertellen. Varend over de Rijn en struinend in de natuur.

U gaat aan boord bij de Rijnkade in Rhenen. We varen over de Rijn richting Wageningen. Onderweg vertelt de gids u allerlei bijzonderheden over de rivier en het landschap. Bij voormalige steenfabriek “de Bovenste Polder” in de Wageningse uiterwaarden gaan we aan land. Daar maken we een rondwandeling van ongeveer 45 minuten in de Wageningse uiterwaarden olv de gids. In dit deel van de uiterwaarden is veel te zien, zoals overblijfselen van de voormalige steenfabricage maar ook de in de jaren ’90 aangelegde nevengeul waar vaak veel vogels te zien zijn. Misschien vinden we een beverburcht…

Terug aan boord kunt u weer genieten van de rivier en het landschap. Omstreeks 16.30 zijn we terug bij de Rijnkade Rhenen.

 

kaartje vertreklocatie: Rhenen, Rijnkade

Reserveer uw plek op deze vaart


Aantal volwassenen:
vanaf 12 jaar | € 16,00 p.p.

Aantal kinderen:
t/m 12 jaar | € 8,00 p.p.

14-08-2018
13:30 uur

Varen naar de stenenbakker: Eiland van Maurik naar de Bosscherwaard. Met rondleiding

Eiland van Maurik (richting Wijk)

Vaart naar voormalige steenfabriek Bosscherwaarden, met uitgebreide rondleiding, film en bezoek van de steenoven. Ook bekijken we de stuw van Amerongen en het Amsterdam-Rijnkanaal vanaf het schip.

Langs de grote rivieren stonden in de eerste helft van de 20e eeuw tientallen steenfabrieken. De grondstof voor de baksteenfabricage lag letterlijk voor het oprapen en de productie werd steeds gemoderniseerd. Nu is de baksteenfabricage samengebracht in enkele computergestuurde productie-eenheden. De schoorstenen van de oude fabrieken vormen vaak de enige herinnering aan de oude tijd.
De Bosscherwaarden is zo’n voormalige steenfabriek. Hier heeft Utrechts Landschap een (gedeeltelijk openlucht-)museum ingericht waarin duidelijk wordt gemaakt wat er vroeger omging bij de steenfabricage. U krijgt een film te zien en een uitgebreide rondleiding met een deskundige gids.
We vertrekken van het Eiland van Maurik. Onderweg vertelt onze gids bijzonderheden zowel over de natuur langs de oevers als de stuw van Amerongen en over het Amsterdam-Rijnkanaal. Ongeveer 17.00 uur zijn we weer terug.

kaartje vertreklocatie: Eiland van Maurik

Reserveer uw plek op deze vaart


Aantal volwassenen:
vanaf 12 jaar | € 22,00 p.p.

Aantal kinderen:
t/m 12 jaar | € 12,00 p.p.

15-08-2018
13:00 of 13:30 uur

Werk aan de Groeneweg vanuit Wijk bij Duurstede en Beusichem

Wijk bij Duurstede, eetcafé De Graanschuur of Beusichem, restaurant 't Veerhuys

Tocht waarin veel van oude verdedigingswerken te zien zal zijn en hoe de natuur die zich hier ontwikkelt.

We gaan aan boord in Wijk bij Duurstede-haven of in Beusichem, twee opstapplaatsen vlak bij elkaar aan beide zijden van de rivier. Vaar mee naar het Werk aan de Groeneweg. Dit verdedigingswerk is een later aangelegde versterking van de Hollandse Waterlinie, het ligt bij de Lek, tegenover Werk aan het Spoel. Het is nog goed te zien hoe de soldaten daar de vijand moesten tegenhouden. Het gebied is nu eigendom van Staatsbosbeheer en deze beheert het als natuurontwikkelingsgebied. Ieder seizoen en ieder jaar interessant om te zien hoe de natuur zijn plek hier inneemt. We leggen aan en wandelen met onze gids over het Werk. We zijn ongeveer 16.30 (Beusichem) of 17.00 uur weer terug (Wijk bij Duurstede).

kaartje vertreklocatie: Beusichem
kaartje vertreklocatie: Wijk bij duurstede (Graanschuur)

Reserveer uw plek op deze vaart


Aantal volwassenen:
vanaf 12 jaar | € 22,00 p.p.

Aantal kinderen:
t/m 12 jaar | € 11,00 p.p.

Vertreklocatie:
selecteer een locatie

16-08-2018
10:30 uur

Van Steen naar stad: dagtocht van Voormalige steenfabriek Timmermans (Elst, U) via oude steenfbriek Bosscherwaarden naar de stad Wijk bij Duurstede, incl rondleiding en lunch

Elst (Utrecht), Steenfabriek Timmermans

Dagtocht van Elst naar steenfabriek Bosscherwaarden, via de sluis in Amerongen. Met lunch aan boord en excursie met gids door Wijk bij Duurstede.

Steenfabricage was lange tijd een belangrijke activiteit langs de grote rivieren. Nu zijn er nog maar een paar fabrieken over. Bij de vaart van vandaag zien we getuigen daarvan. Deze vaart is inclusief lunch aan boord.
We schepen in bij Timmermans in Elst. Hier stond ooit een steenfabriek, maar er moest ruimte komen voor de rivier. Nu staan er nog een stuk schoorsteen en een opslagtank. Wel is er interessante natuurontwikkeling te zien. We varen westwaarts, langs Amerongen en Eck en Wiel. Mooie vergezichten naar de Utrechtse Heuvelrug. Bij de stuw van Amerongen gaan we door de schutsluis. Ervaar het hoogteverschil!
We passeren Wijk bij Duurstede, kruisen het Amsterdam-Rijnkanaal en leggen aan bij de Bosscherwaarden. Ook deze steenfabriek is gesloten, maar het terrein is ingericht als een soort openluchtmuseum voor de baksteenfabrikage. Hierna wenden we de steven en gaan naar een plaats waar eeuwenoude bakstenen te zien zijn. Met een gids maken we een rondwandeling door Wijk bij Duurstede. Via de sluis bij Amerongen varen we weer terug naar ons opstappunt, waar we ongeveer 16.30 zullen aankomen.

kaartje vertreklocatie: Elst (Utrecht)

Reserveer uw plek op deze vaart


Aantal volwassenen:
vanaf 12 jaar | € 30,00 p.p.

Aantal kinderen:
t/m 12 jaar | € 20,00 p.p.

18-08-2018
14:00 uur

Van Wageningen naar Renkum, Jufferswaard

Wageningen, 't Stek

Van Wageningen varen langs de Wageningse Berg naar Renkum. Dan aan land en op excursie in het natuurgebied De Jufferswaard, een verrassend natuurgebied tussen de Provinciale weg N225 en de Rijn.

De bestemming van deze vaart, de Jufferswaard, is gelegen tussen Renkum en de Rijn, ten oosten van de papierfabriek. Dit mooie natuurterrein is in 2015 opnieuw ingericht en u kunt bij deze vaart zien hoe de natuur er zich ontwikkeld heeft.
Maar eerst gaan we aan boord bij ’t Stek in Wageningen. Direct vanaf het vertrek kunt u al volop genieten van het mooie rivierlandschap. De gids geeft u een uitgebreide uitleg.
We varen langs de Wageningse Berg en meren aan bij de oever van de Jufferswaard.
Daar maken we olv de gids een wandeling van ca 45 minuten in het terrein. Vaak zijn er veel interessante watervogels en planten te zien.

Na de walexcursie vaart u nog een eind op de Rijn. Terug in Wageningen rond 16.30 uur.

kaartje vertreklocatie: Wageningen (‘t Stek)

Reserveer uw plek op deze vaart


Aantal volwassenen:
vanaf 12 jaar | € 16,00 p.p.

Aantal kinderen:
t/m 12 jaar | € 8,00 p.p.

19-08-2018
14:00 uur

Over de Nederrijn van Renkum naar de Blauwe Kamer

Renkum, Veerweg

Vanaf Renkum naar de Blauwe Kamer bij Rhenen varen geeft een prachtig uitzicht op een heel gevarieerd stuk van de Rijn. Een echte vaarexcursie. Er is veel te zien!

De start van de tocht is bij de aanlegplaats van het voetgangerspontje aan de Veerweg vlakbij de papierfabriek Parenco.

We varen over een prachtig stuk van de Rijn richting Rhenen. Onderweg zal de gids u wijzen op allerlei bijzonderheden.

Halverwege de tocht zullen we aanleggen midden in natuurgebied de Blauwe Kamer gelegen aan de voert van de Grebbeberg. We maken daar met de gids een wandeling van ongeveer 45 minuten. Er is veel te zien daar, zoals bijzondere plantengroei en veel vogelsoorten.

De lepelaars hebben alweer grote jongen, die we bezig kunnen zien.

Na afloop varen we weer een eind over de Rijn en kunt u het landschap vanaf het water bekijken. U zult een heel andere kijk op het rivierenlandschap ervaren vanaf het schip. Rond 16.30 meren we weer aan bij het opstappunt.

kaartje vertreklocatie: Renkum, Veerweg

Reserveer uw plek op deze vaart


Aantal volwassenen:
vanaf 12 jaar | € 16,00 p.p.

Aantal kinderen:
t/m 12 jaar | € 8,00 p.p.

21-08-2018
10:30 uur

Dagtocht van Drielse Veer naar Fort Pannerden, met rondleiding in fort, incl. lunch aan boord

Drielse Veer (Heveadorp)

Onze langste vaart stroomopwaarts laat u optimaal genieten van de oevers van het Pannerdensch Kanaal. Rondleiding op Fort Pannerden, op de splitsing van Waal en Pannerdensch Kanaal. Lunch aan boord.

Het ligt verborgen onder een dak van aarde, telt vijf verdiepingen, en ligt strategisch op de splitsing van de Waal en het Pannerdensch Kanaal. Fort Pannerden, meest oostelijk gelegen fort van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, ligt uitermate strategisch.
We maken een prachtige tocht van Heveadorp/Drielse Veer langs Meinerswijk, de stad Arnhem door het Pannerdensch Kanaal. We varen over de Betuwelijn, die hier met een tunnel het Pannerdensch Kanaal passeert. Vlak bij het beginpunt van de Linge gaan we aan wal, wandelen naar het Fort Pannerden, waarbij we in de bermen vast allerlei interessante planten zullen leren kennen. In het fort laat een gespecialiseerde gids ons zien hoe vernuftig het geheel is opgezet. Boven op het fort heeft u een weids uitzicht over de Rijn, Waal en het Pannerdensch kanaal.
Op de vaart terug kunt u alle bezienswaardigheden nog eens herbeleven, in omgekeerde volgorde. Aankomst in Heveadorp / Drielse Veer ongeveer 17.00 uur.

kaartje vertreklocatie: Drielse Veer (Oosterbeek)

Reserveer uw plek op deze vaart


Aantal volwassenen:
vanaf 12 jaar | € 37,50 p.p.

Aantal kinderen:
t/m 12 jaar | € 25,00 p.p.

23-08-2018
13:00 uur

Naar Kasteel Doorwerth vanuit Wageningen

Wageningen, 't Stek

Vanaf Wageningen ‘t Stek varen we oostwaarts naar kasteel Doorwerth, waar u een rondleiding in het kasteel krijgt.

Langs de Wageningse Berg, Bokkedijk, Renkum en de Noordberg beleeft u de oever vanaf de rivierkant. Dan onder de verkeersbrug van de A50 door naar kasteel Doorwerth, dat op de grens van heuvelrug en uiterwaarden ligt. U wordt opgewacht door een gespecialiseerde gids die u van alles vertelt over de geschiedenis en de ligging van het kasteel. U gaat naar binnen waar u langs smalle gangen en trapjes diverse vertrekken te zien krijgt. Na afloop kunt u desgewenst wat drinken in het kasteelcafé of de kruidentuin van het kasteel bezoeken. Na afloop varen we op ons gemak weer naar Wageningen, waar we naar verwachting ongeveer 17.00 uur aankomen.

kaartje vertreklocatie: Wageningen (‘t Stek)

Reserveer uw plek op deze vaart


Aantal volwassenen:
vanaf 12 jaar | € 25,00 p.p.

Aantal kinderen:
t/m 12 jaar | € 15,00 p.p.

25-08-2018
19:00 uur

Zonsondergang boven de Grebbeberg: vaartocht van de Blauwe Kamer naar Wageningen en Renkum en via Rhenen weer terug

De Blauwe Kamer (Wageningen)

Een avondvaart vanaf de Blauwe Kamer langs de Wageningse Berg en dan terug richting de ondergaande zon bij Rhenen; op de terugvaart genieten van de Grebbeberg en een glas wijn (gratis ). Einde van de vaart bij het strandje van de Blauwe Kamer, waarna u met de gids over de zomerdijk terugloopt naar het P-terrein.

Vertrek is om 19.00 uur vanaf de Blauwe Kamer; verzamelen om 18.45 uur bij het hek van de P- plaats langs de weg naar het Opheusdense Veer (tegenover de ruïne van de steenfabriek); de gids haalt u daar op. Het schip ligt afgemeerd bij het steiger in het natuurgebied.
We varen eerst een stukje naar het oosten richting Wageningen, langs de jachthaven, de Wageningse Bovenpolder en de Wageningse Berg. Ongeveer ter hoogte van Parenco (bij Renkum) draaien we om en varen we richting de ondergaande zon bij Rhenen, onder het genot van een goed glas wijn dat u van ons krijgt aangeboden.
Onderweg vertelt de gids u allerlei wetenswaardigheden over de rivier en het landschap.
Op tijd draaien we weer terug richting de Blauwe Kamer waar we aan wal gaan in het natuurgebied en u met de gids over de zomerdijk het gebied uit loopt naar het P- terrein. Rond 20.30 uur zijn we weer terug bij de parkeerplaats.

Reserveer uw plek op deze vaart


Aantal volwassenen:
vanaf 12 jaar | € 16,00 p.p.

Aantal kinderen:
t/m 12 jaar | € 10,00 p.p.

29-08-2018
14:00 uur

Terug naar grootmoederstijd, van Rhenen naar de Wageningse Bovenpolder

Rhenen, Rijnkade

Wat wisten ze vroeger, wat wij niet meer weten over planten en vruchten?

Vroeger plukten de mensen planten en vruchten, omdat ze onderdeel uitmaakten van hun voeding of een geneeskrachtige werking hadden. Wij zijn dit in onze tijd bijna allemaal verleerd.

De Blauwe Bever gaat u meenemen naar de Wageningse Bovenpolder, waar de gids u mee het veld inneemt. Samen gaat u op zoek naar veel voorkomende eetbare en geneeskrachtige planten en vruchten, waarbij we de natuur natuurlijk respecteren en niet beschadigen.
Bij terugkomst aan boord zal er geproefd worden van een aantal dingen die we onderweg gezien en meegenomen hebben.

Terug in Rhenen ongeveer 17.00 uur.

kaartje vertreklocatie: Rhenen, Rijnkade

Reserveer uw plek op deze vaart


Aantal volwassenen:
vanaf 12 jaar | € 20,00 p.p.

Aantal kinderen:
t/m 12 jaar | € 10,00 p.p.

30-08-2018
13:00 of 13:30 uur

Naar Fort Everdingen vanuit Wijk bij Duurstede en Beusichem. Met bezoek aan ambachtelijke bierbrouwerij

Wijk bij Duurstede, eetcafé De Graanschuur of Beusichem, restaurant 't Veerhuys

Fort Everdingen: het fort en zijn nieuwe bestemming: Dit indrukwekkend fort, onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, heeft nu een bierbrouwerij op zijn terrein. Dat gaan we bekijken, en proeven. Een tocht vol variatie: natuur, cultuurhistorie en ambachtelijk bier.

Bezoek een echt fort van de Hollandse Waterlinie. Samen met het Fort Honswijk aan de noordzijde van de Lek diende dit fort ter verdediging van het achterland. Na de tocht van Wijk bij Duurstede haven over de Lek gaan we aan land bij de Inundatiesluis.

Inschepen kan ook in Beusichem. Onderweg naar het fort wijst de gids u op de natuur van de uiterwaard. In het fort leidt een gids van het fort ons rond. We krijgen een indruk hoe zo’n twee eeuwen geleden het militair bedrijf werkte. Bij het fort is tegenwoordig een ambachtelijke bierbrouwerij gevestigd. Daar krijgen we uitleg over hun productontwikkeling en het brouwproces. Een consumptie is bij de excursie inbegrepen.
We verwachten ongeveer 17.00 / 17.30 weer terug te zijn in Beusichem / Wijk bij Duurstede.

kaartje vertreklocatie: Beusichem
kaartje vertreklocatie: Wijk bij duurstede (Graanschuur)

Reserveer uw plek op deze vaart


Aantal volwassenen:
vanaf 12 jaar | € 25,00 p.p.

Aantal kinderen:
t/m 12 jaar | € 15,00 p.p.

Vertreklocatie:
selecteer een locatie

02-09-2018
10:30 uur

Renkum Veerweg – Blauwe Kamer Wageningen

Renkum, Veerweg

Vanaf Renkum naar de Blauwe Kamer bij Rhenen varen geeft een prachtig uitzicht op een heel gevarieerd stuk van de Rijn. Een echte vaarexcursie. Er is veel te zien!

De start van de tocht is bij de aanlegplaats van het voetgangerspontje aan de Veerweg vlakbij de papierfabriek Parenco.

We varen over een prachtig stuk van de Rijn richting Rhenen. Onderweg zal de gids u wijzen op allerlei bijzonderheden.

Halverwege de tocht zullen we aanleggen midden in natuurgebied de Blauwe Kamer gelegen aan de voet van de Grebbeberg. We maken daar met de gids een wandeling van ongeveer 45 minuten. Er is veel te zien daar, zoals bijzondere plantengroei en veel vogelsoorten.

De lepelaars hebben alweer grote jongen, die we bezig kunnen zien.

Na afloop varen we weer een eind over de Rijn en kunt u het landschap vanaf het water bekijken. U zult een heel andere kijk op het rivierenlandschap ervaren vanaf het schip. Rond 13.00 meren we weer aan bij het opstappunt.

kaartje vertreklocatie: Renkum, Veerweg

Reserveer uw plek op deze vaart


Aantal volwassenen:
vanaf 12 jaar | € 16,00 p.p.

Aantal kinderen:
t/m 12 jaar | € 8,00 p.p.

04-09-2018
13:30 uur

Van de Blauwe Kamer naar het Smalspoormuseum in Heteren

De Blauwe Kamer (Wageningen)

We varen langs de Wageningse stuwwal en natuurgebied Wageningse Bovenpolder naar het Smalspoormuseum met een grote verzameling materieel. We gaan er zelfs een stukje mee rijden.

Na inscheping in De Blauwe Kamer is het prachtig om vanaf het water Wageningen te zien. De stuwwal rijst hoog op en daarvoor ligt de Wageningse Bovenpolder. Onderweg zal de gids u wijzen op allerlei interessante bezienswaardigheden. Tegenover Renkum leggen we aan en een korte wandeling brengt ons naar het Smalspoormuseum. Dit museum is gevestigd in een oude steenfabriek. U krijgt er een rondleiding en we kunnen in een historisch smalspoortreintje rondrijden. Erg leuk ook voor kinderen! Misschien mag je zelf de wissel omzetten! Er is veel te zien over de techniek die komt kijken bij het steenbakken en transport. Ook is de gerestaureerde steenoven te bezichtigen. Terug bij het opstappunt om ongeveer 17.00 / 17.30 uur.

kaartje vertreklocatie: Blauwe Kamer

Reserveer uw plek op deze vaart


Aantal volwassenen:
vanaf 12 jaar | € 20,00 p.p.

Aantal kinderen:
t/m 12 jaar | € 12,00 p.p.

09-09-2018
14:00 uur

Rhenen Rijnkade – de Blauwe Kamer

Rhenen, Rijnkade

Direct vanuit het centrum van Rhenen per schip naar natuurgebied de Blauwe Kamer. Beleef deze route vanafhet water!

We vertekken voor deze tocht bij de Rijnkade in Rhenen. Zodra u aan boord bent heeft u al een prachtig gezicht op het stadje Rhenen en de Cuneratoren, zoals u hem meestal niet ziet. We varen over de Rijn waarbij de gids u allerlei interessante zaken vertelt over het landschap en de natuurterreinen waar we langsvaren. Misschien zien we een aantal mooie vogels!

Midden in natuurgebied De Blauwe Kamer, aan de voet van de Grebbeberg, gaan we aan land en maken daar met de gids een wandeling van ongeveer 45 minuten. Er is veel te zien daar, zoals bijzondere plantengroei en veel vogelsoorten.

Na de walexcursie gaat u weer aan boord en gaat de vaart over de Rijn weer richting Rhenen. U bent omstreeks 16.30 uur weer terug bij de Rijnkade.

kaartje vertreklocatie: Rhenen, Rijnkade

Reserveer uw plek op deze vaart


Aantal volwassenen:
vanaf 12 jaar | € 16,00 p.p.

Aantal kinderen:
t/m 12 jaar | € 8,00 p.p.

13-09-2018
12:00 uur

Struinen langs de vistrap: van Wijk bij Duurstede naar de stuw bij Amerongen met wandeling bij de vistrap. Incl. lunch aan boord

Wijk bij Duurstede, eetcafé De Graanschuur

Vaart van Wijk bij Duurstede langs de stuw van Amerongen door het recreatiegebied Eiland van Maurik. Hier is veel natuur ontwikkeld, vooral langs de vistrap bij de stuw. Met wandelling bij de vistrap en lunch aan boord.

Een stuw is voor vissen een onneembare hindernis. Daarom heeft Rijkswaterstaat bij de stuw van Amerongen een vistrap gemaakt, de langste van Europa. Zalm en forel kunnen daardoor stroomopwaarts zwemmen naar hun paaigebieden. Daar omheen ligt een prachtig wandelgebied. We varen van Wijk bij Duurstede haven naar de stuw, even terug naar de oude rivierloop en varen het recreatiegebied binnen. We leggen aan bij de vistrap en maken een interessante wandelsafari. Natuur en techniek samen in één tocht.
Op het schip gebruiken we de lunch, heerlijk genietend van broodjes en uitzicht. Om ongeveer 14.30 zijn we weer terug.

kaartje vertreklocatie: Wijk bij duurstede (Graanschuur)

Reserveer uw plek op deze vaart


Aantal volwassenen:
vanaf 12 jaar | € 25,00 p.p.

Aantal kinderen:
t/m 12 jaar | € 15,00 p.p.

14-09-2018
13:00 uur

“A Bridge too far” vanaf het water: de historie van Market Garden (1944) van Oosterbeek tot Arnhem

Oosterbeek, Oude Kerk, Benedendorpsweg

Extra lange themavaart van het Drielse Veer naar de kade in Arnhem en terug. Onderweg zien en bezoeken we plaatsen die bij de operatie Market Garden in 1944 een rol speelden. Start bij de Oude Kerk in Oosterbeek

De tocht begint bij het eeuwenoude kerkje aan de Benedendorpsweg in Oosterbeek. Deze kerk speelde een belangrijke rol in de gevechten van Market Garden. Een gespecialiseerde gids vertelt ons over de geschiedenis van de kerk en de gebeurtenissen van september 1944. Daarna verplaatsen we ons naar het Drielse Veer. Wie wil wandelen kan dat langs het mooie kerkepad (met onze gids), wie met de auto wil kan parkeren bij de aanlegplaats. We schepen in en varen richting Arnhem. Onderweg is er van alles te vertellen over de luchtlandingen en de strijd.

We meren aan bij de kade in Arnhem waar we een bezoek brengen aan het museum “Airborne at the bridge”, een dependance van Museum Hartenstein. Er is een indrukwekkende presentatie te zien van persoonlijke belevenissen tijdens Market Garden. We kijken nog rond bij de kade en werpen een blik op de John Frostbrug (de bridge too far) en het monumentje aldaar. Terugvaart naar Drielse veer, waar onze excursie eindigt ongeveer om 17.00 uur.

kaartje vertreklocatie: Oosterbeek (Oude Kerk)

 

 

Reserveer uw plek op deze vaart


Aantal volwassenen:
vanaf 12 jaar | € 20,00 p.p.

Aantal kinderen:
t/m 12 jaar | € 10,00 p.p.

15-09-2018
14:00 uur

Naar Rhenen, Palmerswaard vanuit Wageningen

Wageningen, 't Stek

We varen vanuit Wageningen richting Rhenen en de Grebbeberg, en gaan aan land in het nieuw ingerichte gebied Palmerswaard.

We varen een eind over de Rijn waarbij de gids u allerlei interessante zaken vertelt over het landschap en de natuurterreinen waar we langsvaren. Daarna heeft u al snel een prachtig gezicht op het stadje Rhenen en de Cuneratoren, zoals u hem meestal niet ziet Misschien zien we een aantal mooie vogels!

Natuurgebied Palmerswaard ten westen van Rhenen is in 2016 opnieuw ingericht. Hier gaat u aan land en verkent u met de gids de ontwikkeling van de natuur in dit zeer diverse gebied waar water een belangrijke rol speelt: er is een nevengeul gegraven, er zijn plassen die ontstaan zijn door vroegere kleiwinning en er is de Rijn. Je vindt er ook bosschages en zeldzame plantensoorten.

Terug bij de opstapplaats rond 17.00 uur.

kaartje vertreklocatie: Wageningen (‘t Stek)

Reserveer uw plek op deze vaart


Aantal volwassenen:
vanaf 12 jaar | € 16,00 p.p.

Aantal kinderen:
t/m 12 jaar | € 8,00 p.p.

16-09-2018
14:00 uur

Naar de Blauwe Kamer vanaf Rhenen, Rijnkade

Rhenen, Rijnkade

Direct vanuit het centrum van Rhenen per schip naar natuurgebied de Blauwe Kamer. Beleef deze route vanafhet water!

We vertekken voor deze tocht bij de Rijnkade in Rhenen. Zodra u aan boord bent heeft u al een prachtig gezicht op het stadje Rhenen en de Cuneratoren, zoals u hem meestal niet ziet. We varen over de Rijn waarbij de gids u allerlei interessante zaken vertelt over het landschap en de natuurterreinen waar we langsvaren. Misschien zien we een aantal mooie vogels!

Midden in natuurgebied De Blauwe Kamer, aan de voet van de Grebbeberg, gaan we met de gids aan land en maken daar een wandeling van ongeveer 45 minuten. Er is veel te zien daar, zoals bijzondere plantengroei en veel vogelsoorten.

Na de walexcursie gaat u weer aan boord en gaat de vaart over de Rijn weer richting Rhenen.
U bent omstreeks 16.30 uur weer terug bij de Rijnkade.

kaartje vertreklocatie: Rhenen, Rijnkade

Reserveer uw plek op deze vaart


Aantal volwassenen:
vanaf 12 jaar | € 16,00 p.p.

Aantal kinderen:
t/m 12 jaar | € 8,00 p.p.

22-09-2018
14:00 uur

Elst (U) voormalige steenfabriek Timmermans – de Blauwe Kamer

Elst (Utrecht), Steenfabriek Timmermans

We varen van Elst naar natuurgebied De Blauwe Kamer waar we een kijkje nemen in dit prachtige natuurgebied.

We vertrekken voor deze tocht bij Steenfabriek Timmermans in Elst. Meteen vanaf het vertrek kunt u vanaf het schip genieten van de Rijn en de prachtige natuur van o.a. Palmerswaard. Daarna heeft u al snel een prachtig gezicht op het stadje Rhenen en de Cuneratoren, zoals je hem meestal niet ziet. We varen een eind over de Rijn waarbij de gids u allerlei interessante zaken vertelt over het landschap en de natuurterreinen waar we langsvaren. Misschien zien we een aantal mooie vogels!

Midden in natuurgebied De Blauwe Kamer, aan de voet van de Grebbeberg, gaan we aan land en maken daar een wandeling van ongeveer 45 minuten. Er is veel te zien daar, zoals bijzondere plantengroei en veel vogelsoorten.

Het hele seizoen zijn de lepelaars te zien. Iets bijzonders! Na de walexcursie gaat u weer aan boord en wordt de vaart over de Rijn voortgezet. U heeft een schitterend gezicht op de Grebbeberg vanaf het water, en bent omstreeks 16.30 uur weer terug in Elst.

kaartje vertreklocatie: Elst (Utrecht)

Reserveer uw plek op deze vaart


Aantal volwassenen:
vanaf 12 jaar | € 16,00 p.p.

Aantal kinderen:
t/m 12 jaar | € 8,00 p.p.

Rivieroevertochten:

Vaartochten op zaterdagmiddag en zondagmiddag, waarbij tijdens de tocht een walexcursie wordt gemaakt in een natuurgebied.


Themavaarten:

Vaartochten op verschillende dagen van de week, die een specifieke bestemming met een thema hebben. Vaak wordt u door een gespecialiseerde gids rondgeleid op de plaats van bestemming. Deze vaarten duren iets langer, omdat aan het thema op de bestemming meer tijd wordt besteed. Extra kosten zoals entreegelden of speciale gidsen zijn bij de prijs inbegrepen.

Deze selectie heeft helaas geen resultaten opgeleverd. Stel de filters bij om uw vaart te vinden.